Nu ook Sint Maarten, Saba en Statia

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Aruba, Bonaire en Curaçao blijven met elkaar in een bubbel wat betreft reizen tussen de eilanden. Maar per 5 augustus zijn daaraan ook Sint Maarten, Saba en Sint Eustatius toegevoegd.

bubbelDe bubbel heeft alleen voordelen voor mensen die meer dan twee weken volledig gevaccineerd zijn en dus een eerste en twee dosis van het vaccin toegediend hebben gekregen. Zij hoeven geen testen te doen om een coronabesmetting uit te sluiten als zij naar Curaçao reizen, maar moeten dan wel een officieel vaccinatiebewijs van een van de zes eilanden kunnen laten zien. De Passenger Locator Card moet ook worden ingevuld.
De bubbel-voordelen vervallen als in de veertien dagen voorafgaand aan de reis naar Curaçao, een land is bezocht dat is aangemerkt als ‘hoog risico’ of ‘zeer hoog risico’. In dat geval moet de reiziger voldoen aan de voorwaarden die gelden voor reizen naar Curaçao uit dat betreffende land. Ook als iemand dus via de bubbel van zes eilanden naar Curaçao reist.
De classificatie van landen met heel laag, laag, hoog en zeer hoog risico is te vinden via www.dicardcuracao.com. Voor landen met een heel laag risico geldt dat er geen testen hoeven worden afgenomen. Maar bij reizen naar een laagrisicoland wordt onderscheid gemaakt tussen gevaccineerde ingezetenen en niet-gevaccineerde ingezetenen en bezoekers. Wie een niet-gevaccineerde ingezetene is of een bezoeker moet in dat geval maximaal 72 uur voor vertrek een PCR-test af laten nemen en op de derde dag na aankomst op Curaçao ook nog eens een antigeentest. Staat een land aangemerkt als hoog risico dan moeten ook volledig gevaccineerde ingezetenen een PCR-test doen, maar niet-gevaccineerden en bezoekers daarnaast ook nog eens op de derde dag na aankomst een antigeentest. Het gaat om 24 landen met hoog risico, waaronder Aruba, Bonaire, Sint Maarten, Colombia, Haïti en Suriname. Acht landen staan op dit moment op de lijst van ‘zeer hoog risico’: Curaçao, Nederland, Venezuela, de Britse Maagdeneilanden, Cuba, Martinique, Spanje en Groot-Brittannië. Alle reizigers uit deze landen moeten zowel een PCR-test doen voor vertrek naar Curaçao als een antigeentest op de derde dag na aankomst. Dat geldt dus zowel voor gevaccineerde ingezetenen als niet-gevaccineerde ingezetenen en bezoekers.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).