Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Op Curaçao zijn drie mensen overleden aan de gevolgen van een coronabesmetting. Eén van de drie was opgenomen in het Curaçao Medical Center (CMC), de andere twee waren thuis en niet meer besmettelijk.

cmcGeen van de drie sterfgevallen was gevaccineerd, zo laat de overheid weten in de dagelijkse update van de coronacijfers. Het aantal dodelijke slachtoffers door Covid-19 is op Curaçao gestegen van 127 naar 130. Van dinsdag tot gisterochtend zijn er vier nieuwe covidpatiënten opgenomen in het CMC. Er liggen nu 21 patiënten met Covid-19 in het ziekenhuis, van wie er vijf intensieve zorg nodig hebben. De afdeling intensive care (ic) van het ziekenhuis heeft zestien bedden.
CMC-woordvoerder Germaine Gibbs zegt dat het ziekenhuis al eerder heeft opgeschaald met extra covidbedden op de afdeling, zonder verdere gevolgen voor de reguliere zorg en de afspraken op de poliklinieken. ,,Dat gaat nog altijd gewoon door.” De beslissing om meer bedden vrij te maken voor de covidzorg is ingewikkeld, het is wikken en wegen. ,,We kunnen binnen het ziekenhuis maximaal 130 bedden vrij maken, inclusief 40 tot 46 ic-bedden”, zegt Gibbs. ,,Maar hoe meer we opschalen, hoe groter de kans dat de electieve zorg in de knel komt.”
Of er de komende tijd meer ziekenhuisopnames worden verwacht, wordt mogelijk morgen duidelijk tijdens een persconferentie over de covidsituatie op het eiland. Daar zal behalve premier Gilmar Pisas (MFK) ook hoofd epidemiologie Izzy Gerstenbluth aanwezig zijn. Het crisisteam is de afgelopen dagen meerdere malen bijeengekomen om de ontwikkelingen te bespreken.
Gisteren waren er 78 positieve gevallen uit 2.109 testresultaten. Daarvan zijn in ieder geval 6 besmettingen aangemerkt als geïmporteerd. Dat wil zeggen dat het iemand betreft die naar Curaçao is gereisd. Opvallend veel mensen konden uit isolatie en werden genezen of virusvrij verklaard: 136. Het aantal actieve gevallen daalde daardoor van 607 naar 548.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).