Van een onzer verslaggevers
Willemstad – In een advertentie heeft toeristenbureau CTB vorige week de openbare aanbesteding aangekondigd van de inrichting van een recreatiestrook aan de kust van Marie Pampoen. Daarmee begint de derde fase van ‘Marie Pampoen Recreational Park’.
pampoenHet project dat wordt gefinancierd door de Curaçaose overheid, valt onder de verantwoordelijkheid van het ministerie van Economische Ontwikkeling (MEO) en staat onder toezicht van de CTB. Architectenbureau Heren2 voert de directie en heeft de inrichting van het park ontworpen. In deze derde fase van de ontwikkeling van het recreatiegebied gaat het onder andere om de aanleg van een fitness-area, een speelplek, een skate-fietspark, wandelpaden, kiosken en palapa’s. Aannemers kunnen tot en met 17 september inschrijven op de aanbesteding. Het aanbestedingsdocument is tot en met 16 december te koop voor 500 gulden.
Begin juli vorig jaar werd het sportcomplex opgeleverd. De eerste fase van het project werd in 2017 afgerond. Heren2, dat het masterplan heeft ontwikkeld, laat dat jaar in een video op de website een voorproefje zien van het toekomstige ‘Marie Pampoen Recreational Park’. Op een kilometer lange strook vanaf de oude velden van bollas criollas tot aan de pier ten oosten daarvan zijn ook een boulevard, vissershaven, barbecuegebied, speeltuin en een skate- en BMX-park gepland. Het totale project zou zijn begroot op tien miljoen gulden, waarvan vier miljoen voor de tweede fase.
Heren2 is naar eigen zeggen ‘sinds 2005 actief als architectenbureau, projectmanager en vastgoedadviseur op de diverse eilanden van de voormalige Nederlandse Antillen’. De Caribische poot van het bedrijf richt zich vooral op grootschalige vastgoedprojecten. In 2016 was het architectenbureau verantwoordelijk voor het ontwerp en het projectmanagement van het douanekantoor in Punda en in 2016/2017 bedachten de architecten van Heren2, in opdracht van de overheid, hoe de nieuwe ‘drijvende markt boulevard’ eruit zou kunnen zien.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.