245 Miljoen dollar voor nieuw gebouw 

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het Amerikaanse consulaat gaat fors uitbreiden door bij het historische Roosevelt House een geheel nieuw state-of-the-art-gebouw neer te zetten. De bouw begint in 2022 en zal naar verwachting zijn afgerond in 2026.

F01 VS Consulaat breidt uit,,Het voormalige huis van Pietje van der Hoeven is opgekocht en op die plek zal eerdaags gebouwd worden. Omdat we niet in de hoogte mogen, zal er gegraven worden en wordt er dus deels in de diepte gebouwd”, aldus Willem Remie van het consulaat. Er is een investering mee gemoeid van 245 miljoen dollar en er zullen 200 Amerikaanse en lokale arbeiders bij de bouw betrokken zijn. Het terrein is 6,7 hectare groot. Het projectmanagement ligt in handen van het ‘Bureau of Overseas Buildings Operations’. Het uiteindelijke resultaat moet zijn ‘een veilig, modern en veerkrachtig gebouw’.

Het consulaat: ,,Het ontwerp van het nieuwe consulaat omvat fotovoltaïsche panelen, zonwerings- en schaduwapparatuur op de gevel en lokale landschapsbeplantingen. De nieuwbouw zal passen binnen de architectonische context van Curaçao en er zal prachtig uitzicht zijn op de aangrenzende Unesco Werelderfgoed-zone.” Met de nieuwbouw wil het consulaat van de VS een Leed Silver-certificering krijgen dat uitgegeven wordt door het Leed Green Building Program van de U.S. Green Building Council.

Het historische Roosevelt House zal overigens behouden blijven en gerenoveerd worden. ,,Daar zullen meer openbare en gemeenschapsevenementen gaan plaatsvinden.”

Meer informatie en foto's? Neem een online abonnement op de krant.

 

Foto: Art impression Kieran Timberlake


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).