Nog geen nieuwe kandidaten Justitie en Economische Ontwikkeling

Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Het kabinet-Pisas zal aantreden met twee ministers te weinig. Hoewel dit nu vermoedelijk al snel gaat gebeuren, is er nog geen zicht op nieuwe kandidaten voor de portefeuilles van Justitie en Economische Ontwikkeling.
Voor de portefeuille van Justitie neemt MFK de tijd. pisas,,Dat heeft geen haast”, stelt beoogd nieuwe premier Gilmar ‘Pik’ Pisas (MFK) tegenover het Antilliaans Dagblad. ,,Dat moet goed gebeuren. We moeten eerst een en ander gaan evalueren.”
Pisas had gisteren nog geen datum voor het aantreden van zijn kabinet. De geruchten als dat de nieuwe ministers komende donderdag al zullen worden beëdigd, wordt door de MFK-leider naar het rijk der fabelen verwezen. ,,Nee, dat is zeker niet haalbaar. We moeten het op tijd weten, vergeet niet dat we eerst ons ontslag in de Staten moeten indienen”, aldus Pisas, die na het aantreden van zijn kabinet zowel de portefeuille van Algemene Zaken als die van Justitie zal overnemen.
Formateur Chester Peterson heeft afgelopen maandagmiddag zijn eindverslag bij gouverneur Lucille George-Wout ingediend. In het verslag heeft hij zeven namen voorgedragen voor benoeming tot het ministerschap: Pisas als premier/minister van Algemene Zaken; Charles Cooper (MFK) als minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning; Javier Silvania (MFK) als minister van Financiën; Sithree ‘Cey’ van Heydoorn als minister van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport; Dorothy Pietersz-Janga (MFK) als minister van Gezondheid, Milieu en Natuur; Ruthmilda Larmonie-Cecilia (PNP) als minister van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn; en Ornelio ‘Kid’ Martina (PNP) als minister van Bestuur, Planning en Dienstverlening.
Eerder trok Eduard Braam, beoogd minister van Justitie namens de MFK, zijn kandidatuur voor het ministerschap in omdat hij vreesde voor een vonnis van 20 jaar geleden waarin hij werd veroordeeld voor ontucht met een minderjarige en vorige week werd bekend dat Ramon Chong, beoogd minister voor Economische Ontwikkeling, niet ministeriabel is. Hij werd jaren geleden veroordeeld voor ambtelijke corruptie. Op de valse start die zijn kabinet met twee ministers minder maakt, wenst Pisas niet in te gaan, zo laat hij desgevraagd weten.
Peterson had in zijn eindverslag nog een persoon voorgedragen voor benoeming. Het gaat hierbij om de post van Gevolmachtigde minister van Curaçao in Den Haag. Carlson Manuel (35), is nummer 15 op de MFK-kandidatenlijst en wordt de nieuwe Gevolmachtigde minister, zo bevestigt Pisas. Manuel, zoon van radio- en tv-journalist Cali Manuel, haalde bij de laatste Statenverkiezingen van 19 maart 49 stemmen. Tijdens de verkiezingscampagne maakte Manuel, die een opleiding heeft genoten aan de Codarts Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam, zich sterk voor musici, kunstenaars en jongeren.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).