Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Nadat Curaçao praktisch een jaar met een avondklok, ofwel de toke de keda, heeft geleefd, wordt deze komende dinsdag, 8 juni, afgeschaft. avondklokDat heeft demissionair premier Eugene Rhuggenaath (PAR) gisteren bekendgemaakt.
Tijdens een buitengewone informatiesessie kondigde de minister-president verdere versoepelingen aan. De Curaçaose premier wilde namens de regering iedereen bedanken die gedurende het (ruim) afgelopen jaar mee heeft gewerkt ‘en ook alle burgers die een bijdrage hebben geleverd waardoor we vandaag zover zijn dat we de toke de keda kunnen afschaffen nadat we hier praktisch een jaar mee hebben geleefd’. Rhuggenaath sprak van een belangrijke stap en gaf aan dat hij hoopt dat dit deel uitmaakt van het traject waarbij wordt voorkomen dat Curaçao in een later stadium toch terug moet vallen in het aanscherpen van de maatregelen. ,,Deze versoepeling is mogelijk dankzij de ruim 80.000 personen die zich hebben laten vaccineren, maar ook hen die de nodige stappen nemen om zichzelf en anderen zoveel mogelijk te beschermen. Laten we dat blijven doen.”
Sinds gisteren is de bubbel tussen Curaçao, Aruba en Bonaire officieel en kunnen alle inwoners die al twee weken of langer volledig gevaccineerd zijn, vrij reizen tussen deze drie landen. Zij hoeven hierbij geen PCR- of antigeentest te doen. Wel dient bij het reizen het officiële vaccinatieboekje op de luchthaven te worden getoond als bewijs. Voor het officiële vaccinatiebewijs gelden twee vaccinatiestickers of batchnummers en een paragraaf van het ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur of voor personen die het virus hebben gehad een vaccinatiesticker en de melding dat hij of zij besmet is geweest.
De inwoners die niet of niet volledig gevaccineerd zijn kunnen reizen met een negatieve PCR-test die niet ouder is dan 72 uur voor de vlucht. Personen die vanuit Aruba of Bonaire naar Curaçao reizen en niet gevaccineerd zijn, moeten bovendien voor de reis ook een afspraak voor een antigeentest hebben gemaakt. Deze antigeentest moet op de derde dag na aankomst op Curaçao worden gedaan.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.