Van onze redactie
Willemstad - Bij PSB Bank, onderdeel van de nieuwe APC Bank, zijn onregelmatigheden aangetroffen die duiden op mogelijke fraude. In verband daarmee zijn tijdens het onderzoek drie medewerkers op non-actief gesteld. 

F07PSB bank onregelmatighedenDe directie van PSB Bank heeft dit bevestigd, maar kan geen aanvullende informatie geven zo lang het onderzoek loopt.

Het zou gaan om de (financieel) directeur, de finance manager en de manager operations. Verdere details ontbreken. Naar verluidt zouden sommigen niet zelf bij de kwestie betrokken zijn, maar is de non-actiefstelling omdat zij gedurende lange tijd niets hebben gezien en dus ook geen actie hebben ondernomen. Vorig jaar mei nam APC Bank, de bankinstelling van het Algemeen Pensioenfonds Curaçao, alle aandelen over van de voormalige Postspaarbank.

Van PSB Bank is Guiveron Weert directeur. Oswin Eleonora is ceo van APC Bank, terwijl Shaffie Wihby medebestuurder is. Het afgelopen jaar is er een ‘schoonmaak’ gehouden bij PSB en bij het opmaken van de jaarrekening 2020 zouden de ‘onvolkomenheden’ zijn ontdekt.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.