‘Vluchten Santo Domingo op niveau pre-covid’

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Drie luchtvaartmaatschappijen zorgen ervoor dat de luchtverbinding tussen Curaçao en de Dominicaanse Republiek ongeveer terug is op het niveau van voor de uitbraak van de coronapandemie. Wekelijks zijn er vier vluchten.

Sky HighDat zegt Peggy Croes, chief marketing officer van Curaçao Airport Partners (CAP). Eerder berichtte deze krant al over het opvoeren van de frequentie van luchtvaartmaatschappijen die tijdens de crisis zijn blijven vliegen en het opstarten van vliegverbindingen door maatschappijen in juni en juli. Maar de vluchten naar Santo Domingo worden nu al uitgevoerd.

Twee van de drie maatschappijen zijn in de Dominicaanse Republiek gevestigd: Sky High en Air Century. Sky High vliegt twee keer per week tussen hoofdstad Santo Domingo en luchthaven Hato op Curaçao. Het toestel, een Embraer 145, heeft vijftig stoelen. Air Century voert een keer per week een vlucht uit met een toestel van het type CRJ120 en eveneens een capaciteit voor vijftig passagiers. Daarnaast vliegt nu ook Jet Air een keer per week op Santo Domingo. De Curaçaose luchtvaartmaatschappij gebruikt daarvoor een F70 met tachtig stoelen.

Eerder zei Croes in gesprek met het Antilliaans Dagblad te ‘mikken op een zonnige zomer, als alles meezit’. ,,Wat van belang is, is dat al onze airlinepartners van vóór de pandemie weer op Curaçao vliegen”, zei Croes half mei. Daarbij zijn luchtvaartmaatschappijen zoals KLM en TUI die vluchten bleven uitvoeren naar Amsterdam, en de frequentie zullen opvoeren nu Nederlanders weer op vakantie mogen naar Curaçao.

Andere luchtverbindingen werden door voor het eiland bekende maatschappijen weer opgestart, zoals American Airlines en Avianca. Maar daarnaast komen er nieuwe bestemmingen en luchtvaartpartners bij. Jetstar vliegt vanaf 1 juli één keer per week non-stop tussen Hato en de Jamaicaanse hoofdstad Kingston. Air Belgium verzorgt, met een tussenstop op Martinique, vanaf 3 juli twee keer per week de connectie met Brussel.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).