Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Met het onlangs toegekende bedrag van bijna 17 miljoen euro uit het Europees Ontwikkelingsfonds (EOF) zal de regering projecten gaan opzetten in de wijken Sapaté, Fortuna Ariba, Otrobanda en Tera Kòrá.

F01 EU geld opknappen wijken 1Doel is de weerbaarheid vergroten en verbeteren van de infrastructuur. Meer specifiek legt de regering uit dat het gaat om het opknappen van trottoirs, aanbrengen van straatverlichting, ontwikkelen van parken en andere recreatieve activiteiten om de sociale cohesie te verhogen.

Verder wordt het geld gebruikt voor het aanleggen van irrigatiesystemen voor landbouwprojecten die ook goed zijn voor het milieu, de werkgelegenheid en lokale kennisopbouw. Ook educatieve projecten vormen onderdeel van de plannen om zo de bewoners weerbaarder te maken. Het gaat om praktische trainingen en stages. Tot slot moeten er partnerships aangegaan worden tussen overheid, private sector en belangengroeperingen zodat iedereen zich kan terugvinden in verschillende projecten.

De overeenkomst is deze week getekend tussen demissionair premier Eugene Rhuggenaath (PAR) en Jolita Butkeviciene, directeur van het departement van Latijns-Amerika en Caribisch Gebied van de Europese Unie.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).