Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Vaartuigen kunnen tussen 4.30 uur en 20.00 uur varen, meldt de aangepaste Tijdelijke ministeriële regeling maatregelen uitzonderingstoestand Covid-19-pandemie, en dat ook wordt bevestigd door de kustwacht.

De kapitein en opvarenden moeten zich wel houden aan de algemene richtlijnen voor hygiëne en veilige afstand.corrlaman
Over zwemmen ontstond gisteren verwarring, maar de Curaçao Hospitality and Tourism Association (Chata) stuurde in de avond een bericht uit waarin staat dat de regering in een Ministeriële Beschikking aangeeft dat ook de stranden weer open zijn. ,,Toeristen zullen nu sneller voor Curaçao kiezen”, zo klinkt Chata verheugd.
Tot gistermiddag is nog door een overheidsfunctionaris tegenover deze krant gemeld dat varen óp het water wel mag, maar zwemmen ín de zee niet. ,,Dat klinkt inderdaad wat vreemd”, erkent een overheidsfunctionaris. De uitleg erachter is dat het eigenlijk helemaal niet gaat om het zwemmen, maar om het voorkomen van agglomeratie. ,,Als je in je eentje of met je gezin overdag zwemt, is er ook eigenlijk niets aan de hand. Maar als je met grote groepen naar de beach gaat om gezellig te mingelen, dan ben je in de gevarenzone.” Omdat de wet geen onderscheid kan maken tussen mensen werd het zwemmen dus nog niet toegestaan. Nu mag het wel, maar uiteraard met de nodige voorzorgsmaatregelen.

Correctie

Intussen is op de Facebookpagina van de overheid een correctie op bovenstaand bericht geplaatst. Zwemmen is slechts toegestaan tussen 4.30 en 9.00 en tussen 16.30 en 18.30.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.