Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Ook nu nog gaat het pompen van water vanuit een woning in Mahaai op de openbare weg onverhinderd door. De buurtbewoners hebben al twee keer aan de bel getrokken en zijn de wateroverlast nu echt zat.

F04 Bewoners Mahaai wateroverlast zatEind januari verscheen in de krant een bericht van Buurtvereniging Mahaai met de kop ‘Wachten op ongelukken’. Het gaat om grondwater dat continu op de openbare weg wordt gepompt vanuit een woning aan de Angloweg, waardoor er algen groeien op de weg en het er erg glibberig is. Een tweede bericht hierover verscheen in de laatste week van april. Tot op heden gaat dit onverhinderd door, zegt de buurtvereniging. ,,Er zijn nu meerdere ongelukken gebeurd. Een ervan is de grootvader met zijn kleinkind achterop, onderweg naar huis van school. Hard onderuitgegaan met een traumatische ervaring voor kind en schrammen voor de grootvader. Het is kortweg een levensgevaarlijke situatie die nu moet stoppen. De buurtbewoners zijn het zat.”

Volgens buurtvereniging Mahaai zijn de overheid en met name de minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) hier verantwoordelijk voor ‘het niet aanpakken van dit probleem dat al jaren speelt’. ,,Tevens ligt de verantwoordelijkheid natuurlijk bij de bewoners van Angloweg nummer 2, die blijkbaar lak hebben aan alle ellende die wordt veroorzaakt. Het risico op aansprakelijk stellen voor (letsel)schade zou tot actie moeten leiden, maar vooral ook de morele verplichting om ellende te voorkomen”, aldus de boze buurtbewoners.

,,De kinderen en ouders van de Johan van Walbeeckschool lopen het risico om aangereden te worden bij het oversteken. De algen op de weg kleven aan de banden en zorgen ervoor dat je tot 50 meter verderop van de weg kan raken bij hard remmen of gas geven. Wil de minister werkelijk dit risico lopen?! Onbegrijpelijk. De bewoners van Angloweg 2 dienen per direct te worden gesommeerd te stoppen. Het (continu) pompen van water op de weg is simpelweg verboden volgens het Burgerlijk Wetboek. Waarom wordt er niet gehandhaafd?”, aldus de buurtvereniging, die heeft aangeboden te helpen bij het bedenken van oplossingen zoals het coaten van de kelder, het opvullen met diabaas, of het afvoeren van het water in tanks. ,,Het gevecht tegen het grondwater is een gevecht zonder einde. De bewoners van Angloweg 2 leggen de schuld bij de overheid, maar zijn natuurlijk zelf verantwoordelijk.”

Ondertussen is online een petitie begonnen om aandacht te vragen voor het probleem, maar de buurtbewoners wijzen ook op de schade die inmiddels is aangericht aan de vrij recent vernieuwde asfaltlaag. Deze loopt in de miljoenen, aldus de buurtvereniging. ,,Hier draait de bevolking uiteindelijk voor op. Het is hoog tijd dat de verantwoordelijke minister van VVRP (die herhaaldelijk persoonlijk op de hoogte is gebracht) nú haar verantwoordelijkheid neemt en dit niet doorschuift naar de volgende minister.”


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).