Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Curaçao Ports Authority (CPA) gaat de markt op met twee projecten voor commerciële ontwikkeling in de Annabaai. Toekomstige huurders worden betrokken bij de bouwplannen.

cpa1Aan de westkant van de Annabaai, aan de Motetwerf, zijn plannen voor een nieuw gebouw. Potentiële huurders kunnen in overleg met CPA inspraak hebben in het ontwerp van de faciliteiten die ruimte zullen bieden voor een magazijn, productie en distributie. Volgens de informatie kan het gebouw (770 m2) in zijn geheel worden geleased, maar het kan ook worden opgedeeld in drie verschillende units. Vanwege de ligging aan de kade is het vooral een aantrekkelijke locatie voor maritieme bedrijven, aldus CPA.
Daarnaast is ‘per direct’ een onbebouwd terrein beschikbaar op schiereiland Batipaña aan de westelijke zijde van het Schottegat. Daar zijn volgens het Eilandelijk Ontwikkelingsplan (EOP) industriële activiteiten mogelijk, zoals bijvoorbeeld maritieme dienstverlening en opslag van goederen en producten. Ook hier gaat het om een leaseovereenkomst voor langere termijn. Een ontwikkelaar krijgt de vrije hand om ‘naar eigen behoefte’ een ontwerp in te dienen, maar is dan ook zelf verantwoordelijk voor de investeringen, de ontwikkeling en de uitvoering van het project.
Beide projecten passen binnen het masterplan voor de vier gebieden waarvoor CPA verantwoordelijk is en blijft: Scharloo en de Kleine Werf, de Mattheywerf in Otrobanda, het Waaigat en de eigendommen ten noorden van de Julianabrug. Op 29 december 2019 ging de eerste fase van de ontwikkeling in de Annabaai van start en werd een contract getekend met het lokale bedrijf JCC Development voor de bouw van 35 luxeappartementen op de Kleine Werf, ook wel bekend als de ‘Kop van Scharloo’. Het gaat om een investering van ongeveer 20 miljoen gulden. De bouwwerkzaamheden van het project, The Wharf, zijn in volle gang.

Dat CPA gebouwen en terreinen te huur aanbiedt aan huurders en ontwikkelaars is op zich niets nieuws. Maar anders dan voorheen zoekt de overheids-nv nu contact met een groter publiek door de projecten niet alleen op de website, maar ook bijvoorbeeld via LinkedIn onder de aandacht te brengen. CPA-woordvoerder Sau Bridgewater-Chong zegt dat ‘al een tijdje gezocht wordt naar een passende ontwikkelaar voor Batipaña’. Voor zowel het terrein als het nieuwe gebouw is interesse. ,,We zijn in gesprek met een aantal potentiële klanten”, zegt Bridgewater-Chong. Wat de leaseprojecten uiteindelijk zullen opleveren, is ‘afhankelijk van de resultaten van de onderhandelingen’.

 


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).