Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - De vier agenten die eind maart in de zaak Outpost voorwaardelijk werden vrijgelaten, moeten toch weer de cel in. Dat heeft het Hof besloten, zo bevestigt de woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM), Roderick Gouverneur, tegenover deze krant.

F03Agenten moeten cel weer inToen deze agenten, die van corruptie worden beschuldigd, eind maart voorwaardelijk werden vrijgelaten, gaf het OM direct al te kennen dat het hoger beroep zou aantekenen tegen het besluit van de rechter-commissaris. Dit beroep werd afgelopen week behandeld en pakte in het nadeel van de agenten uit toen het Hof besloot dat de agenten wederom moeten worden vastgehouden en in het gevang nader onderzoek in de zaak moeten afwachten.

Het betreft de politieagenten D., B., O. en T. Aan hen wordt officieel diefstal uit woningen, dan wel poging daartoe; overtreding van de Opiumlandsverordening; en misbruik van de ambtsbevoegdheid ten laste gelegd.

In januari 2021 werd na onderzoek door Bureau Interne Zaken (BIZ) van de politie aan zes politieagenten de toegang tot de gebouwen van het Korps Politie Curaçao ontzegd. Vervolgens werden vier van deze agenten in mei in de boeien geslagen. Deze agenten worden ervan verdacht procedures die gelden bij de inbeslagname van spullen, niet te hebben nageleefd; zij zouden privacyregels hebben geschonden en zich schuldig hebben gemaakt aan diefstal, zo maakte de woordvoerder van het KPC toentertijd tegenover deze krant bekend. De agenten zouden een inval/huiszoeking hebben verricht zonder hiervoor toestemming te hebben verkregen van de officier van justitie en zouden hierbij onder andere geld en drugs in beslag hebben genomen zonder deze vervolgens aan te geven bij het bureau. Dit zou in september/oktober 2020 bij een huiszoeking aan de Daimarieweg hebben plaatsgevonden.

Het managementteam van het KPC, geleid door Jules Ilario, liet in januari weten de gebeurtenissen die tot de schorsing van de agenten hebben geleid te betreuren, maar aan de andere kant een duidelijk signaal te willen afgeven ‘zowel intern als extern’ dat het korps er alles aan doet om de integriteit van het korps te blijven garanderen.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).