Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Terwijl Curaçao enkele weken geleden volgens The New York Times nog het land was waar per 100 inwoners de meeste besmettingen plaatsvonden, is het eiland nu wederom nummer één, maar nu als het snelst vaccinerende land ter wereld.

F00Vaccineren in Sambil JeuDat meldt de Volkskrant, die aangeeft dat Curaçao met 13,4 prikken per 100 inwoners het land is waar de meeste vaccins worden gezet. Curaçao telt per 1 januari vorig jaar 156.223 personen, van wie 123.260 achttien jaar of ouder is en dus recht zou hebben op een coronavaccin. Tot gisterochtend 10.00 uur hadden 60.601 personen zich laten inenten tegen het virus. In totaal hebben zich 71.592 personen aangemeld voor het vaccin.

Ondertussen is bij het aantal besmettingen sinds enige tijd een dalende trend te zien. Dat heeft vooral te maken, zo benadrukte epidemioloog Izzy Gerstenbluth eerder deze week, met de maatregelen die de regering eerder heeft getroffen en het feit dat de bevolking zich massaal laat vaccineren. Hoewel de besmettingen dalen, worden er nog elke dag fatale slachtoffers als gevolg van het virus geregistreerd. Reden, zo benadrukt Gerstenbluth, om voorzichtig te blijven en de teugels voorlopig nog niet te laten varen.

F00Top vaccinatielanden


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).