Voor bezoekers vanuit hoogrisicogebieden

Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Alle personen die vanuit een land, regio of gebied met hoog coronarisico naar Curaçao reizen moeten vanaf morgen, 20 april, drie dagen na aankomst op het eiland een antigeentest laten doen.

F01 antigeentestDat heeft de regering besloten. Iedere passagier moet minstens 48 uur vóór vertrek naar Curaçao een afspraak voor de antigeentest maken en het bewijs van deze afspraak samen met een negatief PCR-testresultaat (niet ouder dan 72 uur) en een ingevulde Passenger Locator Card (PLC) in hard copy aan de autoriteiten op Curaçao overleggen.

Personen die worden vrijgesteld van een PCR-test zijn kinderen van zeven jaar en jonger die geen symptomen van Covid-19 vertonen; bemanningsleden van de luchtvaartmaatschappij die naar Curaçao vliegt; personen die uit Curaçao vertrekken en op dezelfde dag terugkeren.

De verplichting voor een antigeentest na aankomst op Curaçao geldt niet voor: passagiers die voor 20 april 2021 naar Curaçao reizen; personen die binnen drie dagen na aankomst weer vertrekken; kinderen van zeven jaar en jonger die geen symptomen van Covid-19 vertonen; en personeelsleden van de U.S. Forward Operation Location Curaçao (US FOL).

Verder geldt dat personen die recent besmet zijn geweest, hersteld zijn, maar nog steeds een positief resultaat krijgen bij een PCR-test, uitsluitend naar Curaçao mogen reizen met een negatief resultaat van een antigeentest die niet ouder is dan 24 uur.

Daarnaast moet ook het bewijs van de recente PCR-tests of een brief van de lokale gezondheidsautoriteit (zoals de GGD) worden overlegd waarin staat aangegeven in welke periode de persoon besmet was met het virus en dat hij of zij niet langer een besmettingsgevaar vormt. De persoon wordt vervolgens vrijgesteld van de antigeentestverplichting drie dagen na aankomst op Curaçao.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).