Van een onzer verslaggevers
Willemstad - PAR-leider Eugene Rhuggenaath was gisterenochtend om 11.00 uur aan de beurt om zijn stem uit te brengen op de A.E. Goiloschool in Julianadorp. Hij liet zich vergezellen door vrouw, kinderen en moeder. rhuggenaath,,Ik ben rustig. Ik heb alles gedaan wat ik heb kunnen doen de afgelopen vier jaar”, zo luidden zijn eerste woorden in de microfoons van de verschillende media die hem werden voorgehouden. ,,Ik ben ook dankbaar voor alle steunbetuigingen die ik de afgelopen periode heb mogen ontvangen en de kritische vragen die ik mocht beantwoorden van verschillende groepen, waaronder ook ‘young professionals’. Vandaag voel ik mij trots. De afgelopen vier jaar zijn een opoffering geweest voor mijn gezin. Maar mijn vrouw en kinderen weten dat ik hier ben om te dienen.” Het verschil met vier jaar geleden is volgens hem dat hij toen de nieuwe partijleider was van de PAR nadat hij daarvoor korte periode Economieminister was. ,,De verkiezingsuitkomst was onverwacht goed. Ik had toen hoge verwachtingen. We wisten toen niet met hoeveel uitdagingen we te maken zouden krijgen in de daaropvolgende vier jaar. Nu is het aan de bevolking om mijn werk te evalueren. Ik hoop dat ik opnieuw het mandaat krijg, dat is belangrijk, want dan krijgen we de kans om door te gaan met de ingeslagen weg en weten we dat ons werk goed is geweest. We hebben ervoor gekozen om op meer gebieden samen te werken met Nederland, op het gebied van onderwijs en economie bijvoorbeeld. Ik moest in een crisissituatie kalm blijven en nu hoop ik dat het perspectief dat we hebben gecreëerd gewaardeerd wordt.” Rhuggenaath legt uit dat hij ondertussen na de Nederlandse verkiezingen heeft gesproken met Raymond Knops (CDA), Mark Rutte (VVD) en Sigrid Kaag (D66). ,,Wij hebben eerder een fundament gelegd om samen te werken en we kennen elkaar. We kunnen na de Nederlandse verkiezingen waarschijnlijk wel rekenen op continuïteit. Ik weet dat Nederland vertrouwen heeft in deze regering en ook in mij als premier. Ik hoop dat we samen door kunnen.”
Hij steekt, terugkijkend op de laatste vier jaar, ook de hand in eigen boezem en geeft als antwoord op de vraag wat beter had gekund: ,,Ik had beter kunnen communiceren en informeren en meer met de bevolking in contact kunnen staan. Maar ik moest ook kalm blijven in een crisisperiode en met veel ‘dealen’ en daarom uren achter mijn bureau doorbrengen. Als ik nu kijk naar de fragmentatie en verdeeldheid in de samenleving dan had ik beter moeten luisteren en informeren en partijen meer samen moeten brengen.”
Als de PAR er in zetels op achteruitgaat dan zal Rhuggenaath dat respecteren, maar, zo stelt hij er direct bij: ,,We moeten door een moeilijke tijd heen en als we een stap achteruit gaan, dan moeten we ook weer grote stappen vooruit kunnen zetten. Curacao heeft ervaring en continuïteit nodig. Na de crisis hoop ik dat er tijd is om (op) te bouwen.”


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).