Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De politie krijgt verschillende aangiftes binnen van internetfraude waarbij bankrekeningen worden geplunderd.

kpcHet Korps Politie Curaçao (KPC) legt in een persbericht uit dat de slachtoffers een mail krijgen die erg lijkt op een bericht van hun bank. De klant wordt gevraagd op een link te klikken. Op dat moment wordt aangegeven dat het systeem aan het upgraden is en wordt gevraagd of de persoon in kwestie de gebruikersnaam en het wachtwoord kan invullen. Dan sluit het systeem ‘normaal’, waarna de klant moet constateren dat de rekening is leeggehaald.

,,Het is niet gebuikelijk dat banken via mail vragen om wachtwoorden en gebruikersnamen. Let dus goed op, want wij hebben meldingen binnengekregen van klanten die zo al 40.000 gulden verloren hebben”, aldus de politie.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).