Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Vanaf vandaag kunnen aankomende passagiers op Luchthaven Hato op locatie getest worden. coronatestDat wordt bekendgemaakt door Curaçao Airport Partners (CAP). Er wordt hierbij samengewerkt met het ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN) en het Analytisch Diagnostisch Centrum (ADC).
,,Er is vanaf vrijdag een medische testarea ingericht voor binnenkomende passagiers. De locatie wordt vooral gebruikt voor passagiers die bij aankomst niet de benodigde documenten kunnen overleggen zoals een PCR-test om het land binnen te komen. Personeel van het ADC zal de testlocatie bemannen”, aldus CAP.
Navraag bij GMN, ADC en CAP leverde overigens geen informatie op over hoeveel passagiers er zonder benodigde test binnenkomen. Ook is niet duidelijk of het dan bij de luchthaven gaat om een sneltest, zodat de aankomende passagier snel duidelijkheid heeft.

Wilt u meer informatie? Neem een online abonnement op de krant.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).