Van onze redactie
Willemstad - Hans de Boer - in Nederland bekend als de man die tot voor kort jarenlang voorzitter was van de ondernemingsorganisatie VNO/NCW en op Curaçao recentelijk vooral van zijn voortrekkersrol om het Plaza Hotel in Punda een nieuwe bestemming te geven - is eind vorige week getroffen door een zware hersenbloeding. In de nacht van zondag op maandag is hij aan de gevolgen daarvan overleden.

De berichtgeving gisteren was verwarrend. Sommige meldden dat De Boer was overleden. Vanuit zijn directe kring werd gisteren echter vernomen dat hij er weliswaar zeer slecht aan toe was, maar op dat moment nog niet was bezweken. Vandaag werd bekend dat De Boer in de nacht van zondag op maandag is overleden.deboer3

De Boer (1955) kwam graag en met enige regelmaat op Curaçao, waar het gezin een vakantiehuis heeft. In 1981 werd de econoom naar het eiland uitgezonden als beleidsadviseur voor de regering van de Nederlandse Antillen. Toen Shell kort daarop bekendmaakte dat deze de Isla-raffinaderij wilde sluiten, werd De Boer door toenmalig minister van Antilliaanse Zaken Jan de Koning en minister-president Maria Liberia-Peters benaderd met de vraag of hij de onderhandelingen kon voorbereiden en begeleiden met als doel de raffinaderij open te houden.

Hij bleef ook daarna altijd contact houden en droeg het eiland een warm hart toe. Kortgeleden nog lanceerde De Boer met twee Nederlandse partners het plan om samen het door het Algemeen Pensioenfonds Curaçao (APC) aangekochte Plaza Hotel om te toveren tot een Heritage Plaza, met onder meer input van het Rijksmuseum. Hij was de man van de contacten en het netwerk. In zakelijk kringen op Curaçao is met ongeloof en droefenis gereageerd op de berichtgeving.
De Boer werd gezien als een 'Curaçaovriend', die het in Den Haag ook politiek opnam voor het eiland.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.