Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Ook na de vierde black-out, die afgelopen maandag plaatsvond, kan Aqualectra geen garantie geven dat niet meerdere black-outs zullen volgen.

F05 Geen garantie uitblijven black 2Dat heeft Aqualectra-directeur Darick Jonis gisteren bekendgemaakt. De directie van het nutsbedrijf heeft de resultaten ontvangen van het onderzoek dat de Raad van Commissarissen en minister Steven Martina van Economische Ontwikkeling hebben laten uitvoeren. Op basis hiervan zijn de nodige aanpassingen doorgevoerd om te voorkomen dat nog een black-out kan plaatsvinden. Het is echter niet zeker dat dit niet meer gaat gebeuren. ,,Ons team van technici gaat door met onderzoek om de root cause te achterhalen van de black-out van 4 januari 2021.”

Maandagavond was heel Curaçao omstreeks 21.00 uur weer van stroom voorzien, nadat om 14.20 uur een black-out plaatsvond; de vierde in korte tijd. ,,Je moet altijd een beetje geluk zien te zoeken in een ongelukkige situatie. We hebben gebruik gemaakt van deze situatie om verder onderzoek en analyse te doen naar de root cause van de black-outs. We hebben al een paar acties genomen, maar we gaan nu verder. Uiteindelijk kan er helaas nog geen garantie worden gegeven, maar we kunnen met een hoge mate van zekerheid aangeven dat we, als de twee onderzoeken eenmaal klaar zijn, de root cause weten en we verdere actie kunnen ondernemen om zo’n voorval in de toekomst te voorkomen”, aldus Jonis.

Ook bij de black-out van afgelopen maandag waren fluctuaties op het net de boosdoener. Aqualectra blijft het stroomnet in de gaten houden om levering aan de gemeenschap te kunnen garanderen. ,,We merken dat de voltages op het transportnet hoog zijn, maar dit zal geen impact hebben op onze klanten”, zo belooft het nutsbedrijf.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).