Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Een groep van 75 cursisten heeft een gratis aangeboden cursus afgerond waarin geleerd is om landbouw te doen volgens de moderne technieken ‘hydroponics’ en ‘syntropic farming’. landbouwersDe cursus is verzorgd door Institute for Professional Excellence (IPE) dat ondersteund wordt door het ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN). De regering heeft in het regeerprogramma opgenomen dat elke vijf jaar vijf procent van de import vervangen moet worden met lokaal geproduceerde producten. Bij de cursus werkt IPE samengewerkt met de ‘Food and Agriculture’-faculteit van de University of the West Indies (UWI) in Trinidad & Tobago. Niet alleen de landbouwtechnieken worden uitgelegd, maar ook hoe een eigen bedrijf (financieel) opgestart kan worden. De cursisten krijgen steun bij het vinden van landbouwgrond, benodigde faciliteiten voor het planten en begeleiding om het bedrijf op te zetten en staande te houden. Tijdens de Begrotingsbehandeling in de Staten heeft de minister in dit kader uitgelegd dat er landbouwgrond beschikbaar komt in Klein Kwartier, De Savaan en Sint Joris. ,,In Klein Kwartier worden hier al de voorbereidingen voor getroffen door 64 stukken terrein uit te reiken aan lokale landbouwers”, aldus de minister in de Staten.
IPE wordt ondersteund door Bureau Telecommunicatie en Post, Aqualectra, Stichting Overheidsaccountantsbureau (Soab) en de Curaçao Hospitality & Tourism Association (Chata).

Wilt u meer informatie? Neem een online abonnement op de krant.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).