Ziekenhuis draaide 72 uur op generatoren

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Alle poliklinische afspraken bij het Curaçao Medical Center (CMC) kunnen weer normaal doorgang vinden, nadat deze gisteren moesten worden geannuleerd. Dit laatste in verband met onderhoud dat gepleegd moest worden aan de generatoren die het afgelopen weekend meer dan 72 uur hebben gedraaid.

F01 CMCDoor de grote uitdagingen waarmee Aqualectra werd geconfronteerd, draaide het ziekenhuis tot gisteren op haar eigen generatoren. Inmiddels is de stroom op het net van Aqualectra gestabiliseerd en is het CMC weer aangesloten op dit net, zo bevestigt Germaine Gibbs, woordvoerder van het ziekenhuis.

Omdat de generatoren bijna hun maximale capaciteit hadden bereikt, werden afspraken afgezegd en bepaalde afdelingen gesloten om zo essentiële en acute zorg te garanderen en spoedgevallen te kunnen behandelen. Het CMC verzekert de continuïteit van de zorg aan patiënten die in het ziekenhuis zijn opgenomen.

Alle poliklinische afspraken voor vandaag gaan weer gewoon door. Ondertussen worden de generatoren van CMC onderhouden. Deze werden gisteren ook ingezet om - indien de stroom weer zou uitvallen - toch gewoon zorg aan de patiënten te kunnen blijven leveren.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).