Van een onzer verslaggevers

Willemstad - Aqualectra heeft ongeveer twintig tot dertig technici nodig om nu snel bij te springen zodat het nutsbedrijf verzekerd is van voldoende mankracht om de stroomvoorziening te garanderen.

Aq1Dat stelt Aqualectra-directeur Darick Jonis tegenover deze krant. Deze technici zullen zoveel mogelijk lokaal aangetrokken worden, maar er is ook een verzoek gedaan aan het Finse bedrijf Wärtsilä dat wereldwijd technici beschikbaar heeft. Het gaat dan om de extra expertise die nodig is en lokaal niet aan te trekken is. De situatie is overigens weer stabiel en er zijn geen onzekerheden meer, legt Jonis uit. Ook voor de komende kerstperiode met mogelijk meer vraag naar elektriciteit, kan het netwerk het aan.

De directeur legt uit: ,,Gisteren was een samenloop van omstandigheden. Bij het opstarten van de centrale viel er een andere machine uit en kwam er een kettingreactie vanwege disbalans in het net. Bij de raad van commissarissen (RvC) is gisteren verantwoording afgelegd, er zal onderzoek gedaan worden en een rapport opgemaakt. Dat is de vorige keer ook gebeurd. De black-out van toen had een heel andere reden waarbij een machine de eigen ‘operating mode’ aanpaste waardoor een disbalans veroorzaakt werd in het net.”

Het is overigens niet bekend waar de nu ingehuurde experts van Wärtsilä vandaan komen. De laatste keer kwamen ze uit Bulgarije, maar het bedrijf heeft ook mensen in het Caribisch gebied zitten. ,,Gezien het feit dat de coronaslachtoffers van Aqualectra over twee weken weer aan de slag zouden kunnen is het inhuren van mensen echt tijdelijk. De buitenlandse hulp zou ook graag voor de kerst weer thuis willen zijn”, zo voert Jonis aan.
De directeur legt overigens uit dat de groep geïnfecteerden voornamelijk jonge jongens zijn die onlangs in dienst genomen zijn en voor het vak worden opgeleid. ,,Het is deze groep die zich zodanig gedraagt dat er sneller kans is op besmetting. Tegelijkertijd zijn het jonge sterke jongens die snel weer op de been zullen zijn.”

Wilt u meer informatie? Neem een online abonnement op de krant.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).