Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Dat de etages boven de winkels in de binnenstad omgetoverd kunnen worden tot bijzondere woonruimtes met veel licht en mooi uitzicht, bewijzen de ontwikkelaars van La Casa Amarilla Apartments.
apartmentsIn hartje Punda, de Breedestraat, zijn op de bovenverdiepingen van het opvallend gele gebouw met op de begane grond de bekende parfumerie ‘La Casa Amarilla’ (The Yellow House) enkele ruime en luxueuze woningen gerealiseerd. Stoffige etages, die voorheen werden gebruikt voor de opslag van voorraden, hebben plaatsgemaakt voor renderende vastgoedobjecten.
Hiermee worden twee vliegen in één klap geslagen. Ten eerste kan er verdiend worden aan de vierkante meters die eerder nauwelijks werden benut. En op de tweede plaats, mogelijk nog belangrijker, krijgt het centrum van Willemstad op deze manier weer meer een woonfunctie.
De pittoreske straten en steegjes zijn nu nog vaak het domein van alleen winkels (terwijl er ook zienderogen sprake is van toenemende leegstand) en verder enkele horecazaken. Maar na winkelsluiting is het er stil. Te stil. Met meer lokale bewoners en/of vakantiegangers die hun intrek nemen in de stad, komt er ook meer leven en bedrijvigheid.
Ondernemer Kevin Jonckheer en zijn financiële zakenpartner Stuart Till (bekend van de Penha Groep) stelden al eerder het voorbeeld met de verbouwing van de bovenverdiepingen van een pand op de hoek Heerenstraat/Sha & Lio Caprileskade. Zij hoopten toen, en hopen nog steeds, dat ook andere pandeigenaren de hogere etages van hun bezit een nieuwe bestemming geven.
De La Casa Amarilla Apartments, eigendom van Stichting Particulier Fonds Breedestraat, hebben een eigen ingang aan de zijkant van het gebouw. De woningen zelf zijn modern en ruim ingericht met een hoog plafond en veel licht. Vanaf het balkon, maar ook vanuit de ramen is er een uniek uitzicht op de kleurige en gevarieerde gevels in de Breedestraat en de Koningin Emmabrug over de Sint Annabaai.
Als na de Covid-19-pandemie het toerisme mondjesmaat weer aantrekt, zijn ze ook erg geliefd onder toeristen, die niet in een resort willen zitten, maar in een van de appartementen die van alle gemakken zijn voorzien met meerdere slaapkamers in hartje Punda.
De woonruimtes worden sinds kort voor langetermijnverhuur aangeboden via enkele lokale makelaars. Bij Remax bijvoorbeeld wordt een gemeubileerd 3-slaapkamer appartement met 2 badkamers en een gastentoilet van in totaal 120 vierkante meter aangeboden voor circa 2.529 dollar per maand.

Wilt u meer informatie? Neem een online abonnement op de krant.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).