In Publicatieblad 2020 no. 136

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De Landsverordening uitzonderingstoestand, oftewel de Noodwet, is gisteren gepubliceerd in het officiële Publicatieblad en treedt vanaf vandaag in werking. De Noodwet zal zo snel mogelijk worden ingezet in verband met de Covid-19-pandemie.

noodwetDat bevestigt premier Eugene Rhuggenaath (PAR) tegenover deze krant. Het officiële publicatieblad draagt het nummer 2020-136 en is getekend door Rhuggenaath als minister van Algemene Zaken; zijn partijgenoot Quincy Girigorie, minister van Justitie; en gouverneur Lucille George-Wout. ,,Deze landsverordening wordt aangehaald als: Lei Estado di Emergensia”, staat er in artikel 38, het laatste artikel van de nieuwe wet.

Om de uitzonderingstoestand uit te roepen moet een landsbesluit voorbereid worden, dat dan vervolgens in de Staten behandeld moet worden. Rhuggenaath verwacht dat het landsbesluit medio volgende week gereed kan zijn en dat dit ‘terstond’ naar de Staten gestuurd zal worden. Het parlement moet vervolgens zo snel mogelijk een vergadering beleggen.
Tegenover deze krant stelt Justitieminister Quincy Girigorie (PAR) dat de noodmaatregelen al dit weekend van kracht kunnen zijn en dat de Noodwet vooral helpend zal zijn bij de handhaving en de mogelijkheid om boetes op te leggen. Op de vraag of dit wel haalbaar is stelt hij: ,,Dat kan ik niet zeggen.”

Wilt u meer informatie? Neem een online abonnement op de krant.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.