In Publicatieblad 2020 no. 136

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De Landsverordening uitzonderingstoestand, oftewel de Noodwet, is gisteren gepubliceerd in het officiële Publicatieblad en treedt vanaf vandaag in werking. De Noodwet zal zo snel mogelijk worden ingezet in verband met de Covid-19-pandemie.

noodwetDat bevestigt premier Eugene Rhuggenaath (PAR) tegenover deze krant. Het officiële publicatieblad draagt het nummer 2020-136 en is getekend door Rhuggenaath als minister van Algemene Zaken; zijn partijgenoot Quincy Girigorie, minister van Justitie; en gouverneur Lucille George-Wout. ,,Deze landsverordening wordt aangehaald als: Lei Estado di Emergensia”, staat er in artikel 38, het laatste artikel van de nieuwe wet.

Om de uitzonderingstoestand uit te roepen moet een landsbesluit voorbereid worden, dat dan vervolgens in de Staten behandeld moet worden. Rhuggenaath verwacht dat het landsbesluit medio volgende week gereed kan zijn en dat dit ‘terstond’ naar de Staten gestuurd zal worden. Het parlement moet vervolgens zo snel mogelijk een vergadering beleggen.
Tegenover deze krant stelt Justitieminister Quincy Girigorie (PAR) dat de noodmaatregelen al dit weekend van kracht kunnen zijn en dat de Noodwet vooral helpend zal zijn bij de handhaving en de mogelijkheid om boetes op te leggen. Op de vraag of dit wel haalbaar is stelt hij: ,,Dat kan ik niet zeggen.”

Wilt u meer informatie? Neem een online abonnement op de krant.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).