Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Op Curacao worden al enkele dagen op rij meer dan 100 nieuwe coronabesmettingen per dag geregistreerd. Afgelopen weekeinde kwamen er 207 nieuwe gevallen bij: op zaterdag 101 en gisteren 106. Daartegenover staat dat 24 personen zijn hersteld, wat het totaalaantal actieve gevallen op 1.222 brengt.

covid cijfersVan de nieuwe registreerde besmettingen zijn er 41 gekoppeld aan al bekende gevallen. 3 Personen werden in het buitenland geïnfecteerd en de bron van de overige 163 is nog onbekend.

Sinds het coronavirus Curaçao in maart bereikte zijn er 2.364 bevestigde besmettingen geweest. Momenteel liggen 11 personen in het Curacao Medical Center, waarvan 4 op de intensive care. 6 Patiënten zijn ontslagen uit het ziekenhuis. Het epidemiologisch team van het ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur gaat ondertussen door met het verrichten van contactonderzoek.

Vandaag vindt er een persconferentie plaats om 15.00 uur met meer informatie over de ontwikkelingen rondom Covid-19. Aanwezig zijn minister van Justitie Quincy Girigorie en epidemioloog Izzy Gerstenbluth.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).