Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Jairo Martis, directeur van Domeinbeheer, heeft in het programma ‘VVRP ta informá’ uit de doeken gedaan dat er op dit moment een plan in de maak is om het Colon-gebied te ontwikkelen. colon,,We zijn in de ontwerpfase en moeten nog allerhande betrokken groeperingen bij het plan betrekken. Daarna volgt een haarbaarheidsstudie en moet er nog een businesscase komen. Vervolgens is het zoeken naar wie wil ontwikkelen en investeren”, aldus Martis die wel aangeeft dat met het nieuwe Curaçao Medical Center (CMC) dit project zo snel mogelijk van start moet gaan.
De eerste stap die nu ondernomen zal worden is dat de Hamelbergweg omgelegd wordt en verbonden met de rotonde voor de ingang van het CMC. Ook moet het pompstation bij Colon plaatsmaken voor een aan te leggen weg.
Martis: ,,Het gebied moet een zogenoemd gezondheidsgebied worden met bedrijvigheid rond het ziekenhuis. Niet alleen eet- en drinktentjes waar ziekenhuisbezoekers voor of na bezoek terechtkunnen, maar ook allerhande gezondheidsinstellingen, die zowel preventief als curatief werken. Er zal gerestaureerd moeten worden, zoals het gebouw van het Sint Thomas College, maar het gebouw dat we nu Colon noemen moet ook een nieuwe bestemming krijgen.”
De minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP), Zita Jesus-Leito (PAR) legt uit dat het om het gebied gaat vanaf het oude Sint Elisabeth Hospitaal (Sehos) tot aan de begraafplaats aan de Roodeweg. Zij spreekt van een ‘gezondheidsplaza’ rond het ziekenhuis waar ook het ministerie van GMN ondergebracht zal worden. Uitgelegd wordt dat het gebied rond CMC, waarbij Otrobanda, het Rifgebied en Colon met elkaar verbonden worden, vooral een wandelgebied moet worden.

Wilt u meer informatie? Neem een online abonnement op de krant.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).