Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad/Kralendijk - Via live tv maakte de Bonairiaanse gedeputeerde Nina den Heyer de winnaar van het Unicef Kinderrechten Filmfestival Caribbean 2020 bekend.

emmanuel2Het gaat om de film van de Emmanuel School Curaçao, die gaat over het belang van familie voor kinderen en vooral het belang voor kinderen om contact met beide ouders te hebben. De kinderen werden bij het produceren van hun film ondersteund door hun filmcoach Ralph Durgaram.
De finale van de tweede editie van het Unicef Kinderrechten Filmfestival Cariben 2020 vond afgelopen zaterdag plaats op Bonaire. Als gevolg van Covid-19 werd het filmfestival via een live tv-show vanuit Nederland gehost, waarbij de deelnemers van Bonaire, Curaçao, Aruba, Saba, Sint Eustatius en Sint Maarten virtueel aanwezig waren. In een anderhalf uur durende live-uitzending werden alle films van de eilanden vertoond. Zowel de korte kinderrechtenfilms op basis van een script ingediend door Saba, Bonaire, Curaçao, Aruba en Sint Eustatius en daarnaast, speciaal voor deze editie, de films van Sint Maarten en Sint Eustatius waarbij de kinderen hun kinderrechtentekeningen uitlegden.

Behalve een prijs voor de beste film werden er prijzen voor de ingediende kinderrechtenfilms uitgereikt in de categorieën beste acteerprestatie en beste kinderrechtenverhaal. Deze gingen uit naar respectievelijk de Emmanuel School op Curaçao en de Makuarima School op Aruba.
Prijzen voor de ingediende films over de kinderrechtentekening werden uitgereikt in de categorieën beste kinderrechtentekening en de beste argumentatie bij kinderrechten en die gingen naar de Canadian International Academy op Sint Maarten en de Golden Rock School op Sint Eustatius.
,,Aandacht voor kinderrechten blijft onverminderd belangrijk. Niet alle kinderen op de eilanden weten wat hun rechten zijn. Pas als kinderen deze rechten kennen, kunnen ze hiervoor opkomen”, aldus de organisatoren van het Unicef Kinderrechten Filmfestival. Door de organisatie van het Unicef Kinderrechten Filmfestival wordt op een creatieve manier een platform geboden om aandacht te geven aan de kinderrechten.
De winnende films zijn te bekijken op de Unicef Kinderrechten Filmfestival Facebook pagina https://facebook.com/unicef.filmfestival.

Wilt u meer informatie? Neem een online abonnement op de krant.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).