‘Bankroet van ons land voorkomen’

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De PAR-fractie in de Staten van Curaçao wil ‘publiekelijk aangeven Nederland dankbaar te zijn’ voor de vele steun die Curaçao heeft ontvangen al direct vanaf het begin van de coronacrisis tot op heden.
walroud,,Heel wat miljoenen kwamen naar Curaçao in drie tranches om een bankroet van ons land te voorkomen”, stelt de grootste fractie (6 van de 21 leden) in het parlement, die samen met MAN (5) de regering-Rhuggenaath steunen.
Zonder deze hulp zou Curaçao in een ongekend diepe afgrond zijn beland, stelt fractieleider Stephen Walroud, waarbij eerst de private sector en daarna ook de publieke sector volledig zouden instorten, met alle gevolgen van dien voor het dagelijkse leven en de levensstandaard zoals de eilandbewoners gewend zijn.
,,Dat we vandaag de dag deze crisis kunnen beheersen en collectief het hoofd boven water kunnen houden, komt omdat wij een stabiele regering hebben en omdat Nederland grof geld heeft gepompt in onze essentiële sectoren en op deze wijze onze rechtsstaat veiligstelt en garandeert dat niemand toegang verliest tot de meest noodzakelijke publieke voorzieningen, voedsel, veiligheid op straat en medische zorg.”
Met overtuiging en ‘namens een grote meerderheid van de bevolking’ willen de PAR-Statenleden hun dankbaarheid uiten aan Nederland en tegelijkertijd de bereidheid uitspreken om ook in de toekomst blijvend met Nederland samen te werken op basis van wederzijds respect. De fractie van de regeringspartij doet dit zo expliciet mede in verband met bepaalde groeperingen met politieke doelen, die zonder enige basis kritiek uiten in de richting van Nederland.
PAR wijst erop dat het van belang is dat de bevolking zich realiseert dat, mocht de Nederlandse hulp op de een of andere manier abrupt stoppen, Curaçao in korte tijd alsnog in het diepe belandt, iets wat het kabinet-Rhuggenaath met alle macht wil voorkomen. ,,Waarom bijten in de hand die ons juist helpt?”, vraagt Walroud.
De coronacrisis is nog verre van voorbij, vervolgt hij. Daarom moet Curaçao zich niet alleen focussen op overleving met behulp van Nederland, maar ook hervormen, versterken en ontwikkelen. In de sociale sector, het onderwijs en ook de infrastructuur. ,,Daarvoor zal een stabiele regering die samen met Nederland op succesvolle wijze werkt aan de uitvoering van het Coho (Caribisch Orgaan voor Hervorming en Ontwikkeling) instrumenteel zijn. De PAR-fractie zal zo’n regering steunen.”

Wilt u meer informatie? Neem een online abonnement op de krant.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).