Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De inschrijving voor Cura Doet, de achtste editie van de grootste vrijwilligersactie op Curaçao is officieel geopend.

cura doetSinds de succesvolle lancering in 2014 melden elk jaar opnieuw sociaal-maatschappelijke organisaties (waaronder buurthuizen, scholen, sportverenigingen en kinderopvangen) klussen aan en ontvangen deze gedurende twee dagen een helpende hand van duizenden vrijwilligers. Volgend jaar zal Curaçao Cares op 12 en 13 maart voor de achtste keer op een rij in samenwerking met het Oranje Fonds en Reda Sosial de actie organiseren.

De achtste editie blijkt dankzij Covid-19, bewust en onbewust, een zeer cruciale editie te worden, stelt de organisatie. ,,Tijdens deze editie van Cura Doet realiseren wij ons dat sociale organisaties ons harder nodig hebben dan ooit! Voor allen is 2020 een zwaar jaar, maar voor de sociale organisaties die zo hard rekenen op steun van vrijwilligers en bedrijven, blijkt het nog vele malen zwaarder te zijn dan ooit. Tijdens de zevende editie hebben we teruggeblikt op wat Cura Doet de afgelopen zeven jaren heeft betekend voor de sociale organisaties, de vrijwilligers en uiteraard heel Curaçao.

Voor de achtste editie gaan we nog een stap verder en ligt de focus op wat wij voor elkaar kunnen betekenen. Het thema van 2021 luidt dan ook: Voor elkaar met elkaar!”, aldus Curaçao Cares.

Elk jaar opnieuw maken de vele duizenden vrijwilligers en vertegenwoordigers van sociaalmaatschappelijke organisaties mooie herinneringen met elkaar door simpelweg ‘goed te doen’. Dit jaar hebben zich al een tal van organisaties met verschillende projecten ingeschreven. ,,Wederom een bevestiging dat ons eiland niet zonder

Cura Doet kan. Het is en blijft een onmisbare actie waarbij iedereen de handen uit de mouwen steekt om sociaalmaatschappelijke klussen te klaren”, stelt Curaçao Cares.

Sociale organisaties en goede doelen kunnen vanaf nu hun klus aanmelden op de website of door contact op te nemen met Curaçao Cares via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Een klus aanmelden kan tot 16 januari 2021.

Om een stichting of vereniging te helpen een klus uit te voeren stelt het Oranje Fonds een bijdrage tot maximaal 1.100 gulden beschikbaar, bijvoorbeeld voor materiaal of vervoer. Deze aanvragen kunnen via de website gedaan worden. Organisaties kunnen daar ook de toolkit met de algemene voorwaarden downloaden. Door de nieuwe situatie in verband met Covid-19 zijn er nieuwe regels waaraan iedereen zich moet houden. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor het aantal vrijwilligers per project. ,,Dus wees er snel bij, want op=op”, adviseert Curaçao Cares.

Als de klussen van sociale organisaties zijn aangemeld, kan iedereen vanaf begin januari 2021 een klus uitzoeken en een steentje bijdragen tijdens het Cura Doet-weekend op 12 en 13 maart 2021. Particulieren, bedrijven en scholen, maar ook families, vriendengroepen en sportteams kunnen zich dan aanmelden voor een leuke klus.

Bedrijven kunnen deze landelijke actie ook steunen door een dienst of product gratis of met korting beschikbaar te stellen. Voor scholen is Cura Doet een ideale kans om jongeren kennis te laten maken met vrijwilligerswerk.

www.curadoet.com

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).