Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het aantal actieve gevallen van Covid-19 schoot gisteren weer omhoog toen in een klap 51 nieuwe besmettingen werden geregistreerd. Daarmee komt de teller van het aantal actieve gevallen voor het eerst sinds 1 november weer boven de 300 uit.

F09 Sehos CMC 3 cmykEr wordt nu onderzocht of er sprake is geweest van een event waarbij het virus massaal is verspreid.

Van de 51 nieuwe gevallen is één een geïmporteerd geval en zijn er 19 verbonden aan bestaande besmettingen. De bron van de overige nieuwe gevallen wordt nog onderzocht. Vijf van de nieuwe besmettingen zitten in de risicogroep van 65 jaar en ouder. Er zijn momenteel zeven personen in het ziekenhuis opgenomen, waarvan één op de intensive-careafdeling.

Sinds het begin van de pandemie heeft Curaçao 1.182 bevestigde besmettingen gekend. Daarvan zijn nu 315 gevallen actief en zijn 865 personen hersteld. Er zijn twee personen aan de gevolgen van het virus overleden.

Tussen de 51 nieuwe gevallen die gisteren zijn gemeld zitten vier personeelsleden van het Curaçao Medical Center (CMC).

In de update van gisteren benadrukte de regering dat er geen reden is voor paniek. ,,Het epidemiologisch team is brononderzoek aan het verrichten en onderzoekt ook de mogelijkheid van een event dat heeft plaatsgevonden waarbij het virus is verspreid”, aldus een verklaring van de regering.

Tijdens een buitengewone persconferentie vandaag worden meer details gegeven over de huidige staat van zaken met betrekking tot de coronabesmettingen op Curaçao.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).