Jesus-Leito biedt excuses aan voor rol in verwarring

Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Volgens minister Zita Jesus-Leito van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) is er binnen de gemeenschap verwarring ontstaan tussen twee verschillende projecten van Playa Kenepa Grandi, waarbij het ene gaat om het verbeteren van de parkeerplaats van het strand en het andere om de rolstoelhelling. hellingDe bewindsvrouw heeft haar verontschuldigingen aangeboden voor de rol die zij heeft gespeeld in deze verwarring.
Jesus-Leito hield gisterochtend een persconferentie samen met minister Steven Martina (MAN) van Economische Ontwikkeling, functionarissen van de Curaçao Tourist Board (CTB) en de secretaris-generaal van VVRP, Dwigno Puriel. Daarbij heeft de minister uitgelegd dat er nu een feitenonderzoek gaande is naar het reilen en zeilen van het project voor de bouw van een rolstoelhelling bij het strand. In het kader van dit onderzoek zijn - zoals deze krant gisteren meldde - Melvin Cijntje die werkzaam is bij dienst Openbare Werken de toegang tot de kantoren ontzegd. Samen met hem is ook een andere ambtenaar geschorst en is de bouw tot nader order stilgelegd.
,,We vonden het nodig vanochtend tekst en uitleg te geven over de ontwikkelingen bij Playa Kenepa. We hebben gemerkt dat er veel discussies gaande zijn en vandaag willen we opheldering geven”, aldus de minister van VVRP, die vervolgens uitlegde dat er twee verschillende projecten plaatsvinden bij Playa Kenepa Grandi, oftewel Grote Knip. Het eerste betreft het project waarbij de parkeerplaats is verbeterd waardoor er nu meer ruimte en faciliteiten zijn voor grote bussen en tegelijkertijd parkeervakken zijn gecreëerd voor personen met een beperking. Het tweede project is de hellingbaan bij het strand waarbij vanaf de parkeerplaats voor personen met een fysieke beperking toegang tot het strand wordt gecreëerd.
En om dit laatste project is de laatste tijd enorme commotie ontstaan binnen de gemeenschap. Het grootste deel van de bezoekers vinden de constructie lelijk en niet overeenkomen met de natuur en de schoonheid van een van de bekendste stranden van Curaçao. Maar, zo bleek afgelopen week toen een brief van Jesus-Leito lekte, er is ook helemaal geen bouwvergunning voor dit project afgegeven. Bovendien, zo zei de minister tijdens de persconferentie gisteren, is er ook geen architectonisch ontwerp en ligt er slechts een technische tekening van dienst Openbare Werken aan het aannemersbedrijf om aan te geven hoe de helling eruit moet komen te zien.

Wilt u het vervolg van dit artikel lezen? Neem een online abonnement op de krant.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).