Van een onzer verslaggeefsters

Willemstad - Statenlid Giselle Mc William maakt zich ernstige zorgen om de situatie omtrent de hellende tanker FSO Nabarima in de Caribische Zee. Het schip heeft 1,3 miljoen vaten ruwe olie uit Venezuela aan boord.

nabirimaGistermiddag, vlak na het uitzenden van het persbericht van Mc William waarin ze haar zorgen kenbaar maakte, werd bekend dat de tanker Icaro op de locatie van Nabarima was gearriveerd om de ruwe olie over te pompen.
Afgelopen weekend deelde de milieugroepering Fishermen and Friends of the Seas (FFOS) beelden waarop te zien was dat de Nabarima zware slagzij maakte. De activisten waarschuwden dat de mammoettanker dreigde te kapseizen en miljoenen liters olie in zee zouden stromen. Later werd bekendgemaakt dat de tanker Icaro van het Venezolaanse staatsoliebedrijf PdVSA onderweg was naar de Golf van Paria bij Venezuela, waar de Nabarima ligt. Icaro, die gistermiddag arriveerde, zou in ieder geval een deel van de lading gaan overnemen.

Mc William stelt: ,,Eind vorige week hebben we gezien hoe vissers en milieuactivisten van Trinidad en Tobago wezen op het mogelijk gevaar van de tanker Nabarima bij Venezuela in de Golf van Paria, die 1,3 miljoen olievaten draagt. Deze hellende tanker kan bij een oilspil voor een milieuramp zorgen voor de Caribische eilanden. Volgens personen die de tanker van dichtbij hebben gezien, kan deze van het ene op het andere moment bij slecht weer nog verder een kant op leunen en een ramp veroorzaken voor de Caribische eilanden, waaronder Curaçao.”
Het Statenlid stelt in dit kader een aantal vragen aan minister Eugene Rhuggenaath van Algemene Zaken. Ze wil onder andere weten of de regering deze ontwikkelingen in de gaten houdt en of er op Koninkrijksniveau concreet iets gedaan kan worden.

Guyana houdt tanker in de gaten...

Meer hierover lezen? Neem een online abonnement op de krant.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).