Restaurants en musici zoeken creatieve oplossingen

Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Tijdens een bijeenkomst van de Curaçao Restaurant Association (CRA) en muzikantenvereniging Amak is naar creatieve oplossingen gezocht waardoor muzikanten op een verantwoordelijke manier in restaurants kunnen optreden.

craamakDe oplossing ligt volgens CRA en Amak in het verzorgen van achtergrondmuziek, waarbij wel als voorwaarde zou moeten gelden dat de restaurants een uur later kunnen sluiten zodat er genoeg tijd is om de kosten van de muzikanten te kunnen dekken. ,,Zodoende kunnen muzikanten voor het eerst in zeven maanden weer geld verdienen met hun werk”, aldus CRA. ,,De extra omzet komt niet alleen ten goede aan de muzikanten, maar ook aan de leveranciers en distributeurs van producten voor restaurants die momenteel ook onder de coronacrisis lijden. De hoeveelheid consumpties is drastisch gedaald sinds de uitbraak.”

De muzikantenvereniging Amak trok eerder al aan de bel; de entertainmentsector op Curaçao heeft het zwaar. Sinds de coronacrisis Curaçao in maart bereikte, zit deze sector in het slop. Om te trachten hier een einde aan te maken, zocht Amak contact met de regering om samen om de tafel te zitten en een alternatief te zoeken om de entertainmentsector langzaam weer te laten draaien. Dat is ook gebeurd en eerder deze maand maakte Amak bekend dat de entertainmentsector gefaseerd open kan gaan, mits dat op verantwoordelijke wijze gebeurt. Gezocht werd naar creatieve oplossingen om dit te doen en hier zijn Amak en CRA nu met een voorstel voor gekomen. Amak en de CRA zullen in overleg met het ministerie van Economische Ontwikkeling en het crisisteam afspraken maken om te beginnen met de invulling van een protocol en de naleving ervan.

Wilt u meer informatie? Neem een online abonnement op de krant.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).