Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De Curaçaose komiek Jandino Asporaat heeft een bezoek gebracht aan het ontwikkelingsplan van Wechi, dat uitgevoerd wordt door Fundashon Kas Popular (FKP).

F01 Jandino bezoekt Wechi 1Het is een van de circa acht ontwikkelprojecten die de interesse heeft van Asporaat en waarbij hij probeert Nederlandse investeerders aan te trekken en samen te brengen met Curaçaose ontwikkelaars.

Bij het bezoek aan Wechi waren ook Gertjan van der Baan, directeur van Vesteda wooncorporatie aanwezig en Adriaan Geuze, directeur van het Rotterdamse ontwerpbureau voor stedenbouw en landschapsarchitectuur West 8. ,,Zij zijn onderdeel van een grote groep waarmee Asporaat in Nederland een masterplan aan het creëren is voor investeren op Curaçao”, zo legt FKP-directeur Arthur Con tegenover deze krant uit. ,,Doel van deze missie is locaties bekijken en banden versterken met lokale partners. Die informatie nemen ze weer mee om verder te bouwen aan het masterplan.” Bij de bijeenkomst op Wechi waren ook FKP-adviseur Raymond Begina en vertegenwoordigers van Aqualectra, waaronder algemeen directeur Darick Jonis en financieel directeur Neysa Schoop, aanwezig.

Con legt uit dat de vergunning rond is voor de bouw van 180 woningen op Wechi en dat deze maand nog begonnen wordt met de eerste 21 woningen. ,,Dat neemt niet weg dat voor de verdere ontwikkeling van het gebied wij open staan voor nieuwe ideeën en initiatieven, waarbij de groep-Asporaat net als anderen een kans maken hierin te investeren. Ons plan is flexibel”, aldus de FKP-directeur.

In oktober gaf Asporaat al aan in het hart van Curaçao de eerste duurzame digitale stad van het eiland te bouwen, genaamd ‘New Kòrsou’. De start van de bouw staat gepland voor 2023.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).