Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Zr.Ms. Groningen heeft opnieuw twee drugstransporten gestopt in het Caribisch gebied. Het gaat om de vierde en vijfde vangst binnen een maand. Afgelopen zaterdag onderschepte het marineschip bijna 284 kilo drugs en maandag zelfs 1.720 kilo cocaïne en 29 kilo crystal meth. Gisteren werd de vangst pas bekendgemaakt. Groningen
Hoeveel er daadwerkelijk van de markt is gehaald, valt niet met zekerheid te zeggen zegt Defensie. Bij de vangst afgelopen weekeinde wisten de verdachten alles overboord te gooien, voor zij staande konden worden gehouden. Zeker 284 kilo is uit het water gevist. ,,De vermoedelijke smokkelaars dumpten de lading van hun go-fast, toen ze een boordhelikopter van het Engelse marineschip RFA Argus zagen. Zij gingen er vervolgens vandoor, maar werden achterhaald door twee Frisc’s. Deze snelle onderscheppingsboten waren door de Groningen ingezet”, zo vertelt Defensie. Buiten de lading die uit zee werd gevist, zijn aan boord geen drugs gevonden. De drie verdachten zijn overdragen aan de Amerikaanse kustwacht.
Maandag was het opnieuw raak. Samen met de RFA Argus en zijn helikopters wist het patrouilleschip van de marine wederom een go-fast tot stoppen te dwingen. Ook deze keer achterhaalden de Frisc’s van de Groningen de verdachten. Bij de drugsboot werden meerdere balen contrabande aangetroffen en zijn bij deze onderschepping de cocaïne en de crystal meth in beslag genomen.
Zr.Ms. Groningen is vanaf juli 2020 als stationsschip Caribisch gebied actief in de regio. Het schip combineert counter-drugsoperaties met het ondersteunen van de Kustwacht Caribisch gebied. Deze maand wist de Groningen in samenwerking met internationale partners bij drie eerdere acties in totaal 1 ton aan cocaïne te onderscheppen. Het totaal van deze maand komt daarmee op zo’n 3 ton

Wilt u meer informatie? Neem een online abonnement op de krant.

.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via www.online.ad.cw.

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.