Mercera kiest voor politiek

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Miles Mercera heeft zijn ontslag ingediend als voorzitter en ceo van Curaçao Hospitality & Tourism Association (Chata).

Alles wijst erop dat Mercera heeft gekozen voor een nieuwe uitdaging als voorzitter van de in juni opgerichte politieke partij Kòrsou Vishonario. mercera
Mercera wilde gisteren nog geen details geven over zijn toekomstplannen en zei dat hij morgen meer concrete informatie zal geven. In een open brief aan de leden en partners van Chata en 16.000 werknemers in de industrie heeft Mercera zelf zijn vertrek toegelicht. Hij noemt daarin niet de partij Kòrsou Vishonario en ook niet dat hij de politiek ingaat, maar schrijft wel dat hij een stap terug neemt om ‘zijn energie te steken in iets dat goed is en groter dan ons allemaal en met het enige doel om dit land vooruit te helpen’. Mercera beseft dat hij zich terugtrekt op het moment dat de toeristische sector ‘een van de moeilijkste periodes in de geschiedenis doormaakt’. Maar juist nu is het belangrijk om een moedige stap te zetten ‘en nieuwe wegen durven in te slaan’. Hij zal al zijn tijd en energie gaan richten ‘op het grotere plaatje en dat is Curaçao’.
Volgend jaar maart zijn op Curaçao de parlementsverkiezingen. Politieke partij Kòrsou Vishonario werd volgens het handelsregister van de Kamer van Koophandel op 29 juni dit jaar opgericht als een vereniging. Miles Mercera (1988) staat geregistreerd als voorzitter, Menno George (1977) als secretaris en Ginuervel Roach (1988) als penningmeester. Daarnaast noemt het handelsregister drie commissarissen: Gianni Nicolaas (1981), Heagil Jimenez (1981) en Ishahier Monte (1988).
Het Chata-bestuur bevestigt het ontslag van de voorzitter en ceo in een korte verklaring. Chata spreekt waardering uit voor de toewijding waarmee Mercera de afgelopen tien jaar bij de organisatie was betrokken en het leiderschap dat hij heeft getoond in de moeilijke tijden die de industrie heeft doorgemaakt. Chata heeft afspraken gemaakt in verband met de verandering van het leiderschap. De nieuwe directie van de associatie zal te zijner tijd bekend worden gemaakt.

 

Wilt u meer informatie? Neem een online abonnement op de krant.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).