Van een onzer verslaggevers

Willemstad - Uit de eerste voorlopige cijfers van Curaçao Tourist Board (CTB) blijkt dat in augustus 9.227 toeristen Curaçao hebben bezocht. 89 Procent daarvan is afkomstig uit Europa en 5 procent uit het Caribisch Gebied.

F10 ANALYSE Toerisme 2 Jan ThielOmdat er maar een beperkt aantal Europese landen toegang heeft tot het eiland, blijkt uit de cijfers dan ook dat 91 procent van de Europese bezoekers uit Nederland afkomstig is (7.518). Dit is meer dan de helft minder (53 procent) dan vorig jaar augustus, zo constateert CTB. Uit Duitsland kwamen 291 bezoekers, een daling van 75 procent ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar.

Van de bezoekers uit Europa verbleef afgelopen maand 55 procent in een hotel en 45 procent in een alternatieve accommodatie. In juli was deze verhouding net andersom, 45 procent in de hotels en 55 procent elders. CTB: ,,Een ander interessant gegeven is het gemiddelde aantal overnachtingen van de Europeanen. In augustus was dit 11,7 nachten, terwijl dit vorig jaar augustus 9,9 nachten was; een stijging van 18 procent dus.”
Uit het Caribisch gebied tenslotte kwamen 483 bezoekers, waarvan verreweg de meesten (82 procent) uit Bonaire.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.