Van een onzer verslaggevers

Willemstad - Uit de eerste voorlopige cijfers van Curaçao Tourist Board (CTB) blijkt dat in augustus 9.227 toeristen Curaçao hebben bezocht. 89 Procent daarvan is afkomstig uit Europa en 5 procent uit het Caribisch Gebied.

F10 ANALYSE Toerisme 2 Jan ThielOmdat er maar een beperkt aantal Europese landen toegang heeft tot het eiland, blijkt uit de cijfers dan ook dat 91 procent van de Europese bezoekers uit Nederland afkomstig is (7.518). Dit is meer dan de helft minder (53 procent) dan vorig jaar augustus, zo constateert CTB. Uit Duitsland kwamen 291 bezoekers, een daling van 75 procent ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar.

Van de bezoekers uit Europa verbleef afgelopen maand 55 procent in een hotel en 45 procent in een alternatieve accommodatie. In juli was deze verhouding net andersom, 45 procent in de hotels en 55 procent elders. CTB: ,,Een ander interessant gegeven is het gemiddelde aantal overnachtingen van de Europeanen. In augustus was dit 11,7 nachten, terwijl dit vorig jaar augustus 9,9 nachten was; een stijging van 18 procent dus.”
Uit het Caribisch gebied tenslotte kwamen 483 bezoekers, waarvan verreweg de meesten (82 procent) uit Bonaire.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).