Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Naar aanleiding van de verscherpte Covid-19-maatregelen voor de horecasector heeft de Curaçao Restaurant Association (CRA) een digitaal gastenregistratiesysteem opgezet.
restaurantsDoor het scannen van een QR-code kunnen bezoekers van een restaurant zich bij aankomst registreren. Hierdoor gaat de registratie sneller en hoeft het restaurant het niet zelf bij te houden. De gegevens worden veilig bewaard en alleen gebruikt indien de overheid ze opvraagt, zo belooft CRA.

De meeste mobiele telefoons hebben al een scanfunctie ingebouwd. Door de QR-code te scannen komt de bezoeker op een pagina waar hij de door de overheid verplicht gestelde informatie moet invullen. Het betreft vijf vragen. Nadat de informatie is verstuurd, krijgt de gast een melding dat hij geregistreerd is en kan hij het restaurant betreden.

Alle restaurants die lid zijn van de CRA krijgen de QR-code toegestuurd met een uitleg en een bijbehorende poster die bij de deur gehangen kan worden. De CRA moedigt restaurants aan om het te gebruiken en ervoor te zorgen dat er zoveel mogelijk registraties zijn. ,,In het belang van de volksgezondheid zijn registraties van belang om mensen op te kunnen sporen als er een met Covid-19 besmet persoon een bezoek aan een restaurant gebracht heeft”, aldus CRA.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).