Bicentini: Zo veel dingen kloppen niet

Van een onzer verslaggeefsters

Willemstad - Het bestuur van Federashon Futbòl Kòrsou (FFK) heeft gisteren excuses gemaakt voor de manier waarop vrijdag ‘alle betrokkenen’ het nieuws te horen kregen van de aanstelling van Guus Hiddink als nieuwe bondscoach van de Curaçaose selectie.

ffkOp een persconferentie vertelde voorzitter Shaheen Elhage dat de wijze waarop de bekendmaking afgelopen vrijdag plaatsvond, ‘niet conform planning en de organisatie van FFK’ is verlopen. ,,Bij dezen bied ik mijn excuses aan aan alle leden, fans, de wereld van Curaçaos voetbal en iedereen die hierbij betrokken is”, aldus Elhage. ,,Wat vrijdag vanuit Nederland bekend is gemaakt, is niet door dit bestuur goedgekeurd en wordt niet op prijs gesteld. Het was ook voor ons een grote verrassing omdat we binnen onze organisatie een timeline hadden vastgesteld waarin we bepaalde dingen wilden afhandelen.”

Elhage bedankte ‘de staf die gedurende de gehele vorige voetbalperiode’ heeft gefunctioneerd en waartoe ook inmiddels ex-bondscoach Remko Bicentini behoort. Bicentini kreeg afgelopen vrijdag via de media te horen dat hij als bondscoach was vervangen voor Guus Hiddink. En dat terwijl hij juist verschillende mijlpalen had behaald met de Curaçaose selectie.

Echter, zo stelt Elhage, het nieuws kon niet als een volledige verrassing komen omdat het bestuur van FFK al eerder het functioneren van Bicentini en andere stafleden ter evaluatie heeft gesteld. Uiteindelijk is er door het bestuur unaniem het besluit genomen de staf te vervangen, aldus Elhage. Volgens de timeline van het bestuur zouden betrokkenen hiervan gisterochtend op de hoogte worden gesteld, waarna de persconferentie zou plaatsvinden.

In een reactie laat Bicentini tegenover deze krant weten dat er ‘zo veel dingen niet kloppen’. Hij wilde er gisteren echter niet verder op in gaan en liet weten vandaag een reactie te zullen geven over de persconferentie van FFK.

Wilt u meer informatie? Neem een online abonnement op de krant.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).