Van een onzer verslaggeefsters

Willemstad - De organisatie Sea Turtle Conservation Curaçao (STCC) heeft sinds de ‘sargassumcrisis’ die op dit moment heerst in onder andere de baai van Ascencion 28 schildpadden gered. schildpaddenTwintig worden tijdelijk in een veilige omgeving opgevangen bij Seaquarium, acht moesten geholpen worden door dierenarts Odette Doest en vier hebben het niet overleefd.

STCC geeft aan dat de omstandigheden niet gemakkelijk zijn om de schildpadden vanaf de klif te spotten. ,,Het vergt veel geduld en teamwerk met het gebruik van een verrekijker en zelfs de drone van Citro om de schildpadden, die in moeilijkheden verkeerden, te vinden.” De schildpadden worden gewogen en gemeten en er worden ook foto’s gemaakt die toegevoegd worden aan de database van zeeschildpadden op Curaçao. De organisatie heeft voor de reddingsacties en de veterinaire zorg geld nodig.

 

 

 

 

Wilt u meer informatie? Neem een online abonnement op de krant 

 


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).