Van een onzer verslaggevers

Willemstad - Het platform Samenwerkende Hulporganisaties Curaçao is een nieuw samenwerkingsverband van organisaties die een hulpactie zijn gestart. De bedoeling is dat elke organisatie haar eigen netwerken blijft bedienen.

hulporgDe samenwerkende organisaties zijn Fundashon Kòrsou Solidario i Duradero, de Voedselbank Curaçao, Unidat di Bario Kòrsou, Caritas (Pastoral Social Caritas Willemstad), Human Rights Defense Curaçao, Aliansa Curaçao en Rotary Club Willemstad.

,,Door het uitbreken van Covid-19, veroorzaakt door het coronavirus, bevindt Curaçao zich in een economische crisis. Door de coronacrisis komen 50.000 mensen onder de armoedegrens terecht. Doel is voedselpakketten te bezorgen waar ze nodig zijn, maar wel met in achtneming van alle maatregelen die door de overheid zijn genomen om verspreiding van het coronavirus te beperken en gebruikmakend van de bestaande netwerken die de verschillende organisaties hebben”, zo wordt aangegeven.

Het platform werkt nauw samen met het ministerie van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (SOAW) waar een groot deel van de mensen die hulp nodig hebben bekend is. Zo ook het netwerk van het Rode Kruis en de buurtcentra (Sentronan di Bario). De Samenwerkende Hulporganisaties Curaçao zijn begonnen met het produceren van pakketten. Vrijdag 10 april zijn er 850 pakketten gemaakt, waarvan 500 op verzoek van het ministerie van SOAW en 350 voor de Samenwerkende Hulporganisaties Curaçao. Deze pakketten zijn nog voor de paasdagen gedistribueerd. Deze productielijn van voedselpakketten is nu operationeel en zal komende weken draaien.

Aanmelden: Human Right Defense Curaçao vooral voor migranten: 696 2523. De Voedselbank voor acute nood een geen eten: WhatsApp 5291919. SOAW voor als er wel wat inkomen is, maar niet genoeg: 5102044.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).