Van een onzer verslaggevers

Willemstad - De uitzondering op het tijdelijk inreisverbod voor ingezetenen van Curaçao wordt per maandag 30 maart voor de duur van twee weken ingetrokken. Dat heeft de regering van Curaçao gisteravond bekendgemaakt.

hatoVoor personen die naar Curaçao moeten reizen voor werkzaamheden in verband met voor Curaçao onmisbare vitale processen, wordt er nog wel een uitzondering gemaakt. Zij moeten hiervoor vooraf schriftelijke toestemming vragen aan de minister van Algemene Zaken. Het verzoek hiertoe moet worden ingediend door de lokale organisatie die de persoon naar Curaçao wenst te halen. Individuen kunnen niet op eigen verzoek toestemming krijgen van de minister. Wanneer toestemming wordt gegeven, moet een Public Health Passenger Locator Card worden ingediend via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. vóór aankomst op Curaçao.

De uitzondering op het tijdelijk inreisverbod blijft ook gelden voor acute medische zorg. Bij een verzoek voor het verlenen van acute medische zorg aan patiënten die moeten worden ingevlogen, beslist de minister van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN). De patiënt mag, na toestemming van de minister, met een begeleider (naar keuze) naar Curaçao reizen, een en ander conform de gebruikelijke protocollen voor het vervoeren van patiënten die acute medische zorg nodig hebben. De begeleider moet voorafgaand aan de reis naar Curaçao een Public Health Passenger Locator Card invullen.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).