Van een onzer verslaggevers

Willemstad - De uitzondering op het tijdelijk inreisverbod voor ingezetenen van Curaçao wordt per maandag 30 maart voor de duur van twee weken ingetrokken. Dat heeft de regering van Curaçao gisteravond bekendgemaakt.

hatoVoor personen die naar Curaçao moeten reizen voor werkzaamheden in verband met voor Curaçao onmisbare vitale processen, wordt er nog wel een uitzondering gemaakt. Zij moeten hiervoor vooraf schriftelijke toestemming vragen aan de minister van Algemene Zaken. Het verzoek hiertoe moet worden ingediend door de lokale organisatie die de persoon naar Curaçao wenst te halen. Individuen kunnen niet op eigen verzoek toestemming krijgen van de minister. Wanneer toestemming wordt gegeven, moet een Public Health Passenger Locator Card worden ingediend via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. vóór aankomst op Curaçao.

De uitzondering op het tijdelijk inreisverbod blijft ook gelden voor acute medische zorg. Bij een verzoek voor het verlenen van acute medische zorg aan patiënten die moeten worden ingevlogen, beslist de minister van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN). De patiënt mag, na toestemming van de minister, met een begeleider (naar keuze) naar Curaçao reizen, een en ander conform de gebruikelijke protocollen voor het vervoeren van patiënten die acute medische zorg nodig hebben. De begeleider moet voorafgaand aan de reis naar Curaçao een Public Health Passenger Locator Card invullen.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.