Een groep van twaalf trainees is vorige week met een opleiding gestart bij Stichting Maritime Training Center (SMTC) in opdracht van Damen Shiprepair Curaçao (DSCu).

damenNa het eerste leerjaar gaan de trainees stage lopen bij DSCu.

De drie specialismes binnen de opleiding zijn  scheepsmetaal-bewerker/pipefitter, bankwerker/machinaal verspaner en lasser/brander. Na twaalf weken kunnen de trainees hun specialisme kiezen.

DSCu geeft met deze traineeships weer invulling aan de afspraken die gemaakt zijn bij de het ondertekenen van de ‘concession agreement’: het voorzien van trainingen en opleidingen aan lokale middelbaaropgeleide professionals, om aan de arbeidsvraag en doorstroming te voldoen die de werforganisatie verlangt.

Foto Damen


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.