Een groep van twaalf trainees is vorige week met een opleiding gestart bij Stichting Maritime Training Center (SMTC) in opdracht van Damen Shiprepair Curaçao (DSCu).

damenNa het eerste leerjaar gaan de trainees stage lopen bij DSCu.

De drie specialismes binnen de opleiding zijn  scheepsmetaal-bewerker/pipefitter, bankwerker/machinaal verspaner en lasser/brander. Na twaalf weken kunnen de trainees hun specialisme kiezen.

DSCu geeft met deze traineeships weer invulling aan de afspraken die gemaakt zijn bij de het ondertekenen van de ‘concession agreement’: het voorzien van trainingen en opleidingen aan lokale middelbaaropgeleide professionals, om aan de arbeidsvraag en doorstroming te voldoen die de werforganisatie verlangt.

Foto Damen


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).