CIFFR 2020 en BlueSeas afgelast

Strenge controle op vliegpassagiers

Van een onzer verslaggevers

Willemstad - Hoewel op Curaçao (nog) geen besmettingsgeval van het coronavirus is vastgesteld, zijn ook hier nu al indirect en direct de effecten merkbaar en worden preventieve maatregelen getroffen. festivalsZo zijn twee grote festivals afgelast, zijn door de Curaçaose burgerluchtvaartautoriteit maatregelen aangekondigd voor vliegpassagiers en heeft Princess Cruises alle reizen - ook naar Curaçao - voorlopig geschrapt.

Door de ontwikkelingen met betrekking tot het coronavirus worden twee grote aanstaande festivals op Curaçao, het altijd volgeboekte filmfestival CIFFR en het drukbezochte Curaçao BlueSeas Festival, afgelast. De organisaties - die hier al veel tijd, energie en ook geld in hadden gestoken - betreuren het ten zeerste. Maar ‘gezondheid vóór alles’. Alles was al in gereedheid gebracht, het is echter verstandiger en veiliger om beide - zowel op het eiland zelf als daarbuiten - geliefde festivals te annuleren.

‘Helaas’, melden Fundashon Bon Intenshon en International Film Festival Rotterdam (IFFR) over de geplande komende editie van Curaçao IFFR (CIFFR). ,,Het spijt ons dit nieuws met u te moeten delen. Het is de eerste keer dat CIFFR wordt geannuleerd sinds de eerste editie in 2012.” En: ,,De afgelopen dagen is er wereldwijd sprake van een onverwacht snelle verspreiding van het coronavirus (Covid-19). Het is in dit stadium niet te overzien in welke mate de verspreiding verder doorzet en welke gevolgen dit kan hebben voor de volksgezondheid.”

Het niet doorgaan van de festivals is ook een tegenvaller voor de lokale economie. Het CIFFR stond gepland voor 21 tot en met 26 april. Het evenzo razend populaire Curaçao BlueSeas Festival in Pietermaai, waarvoor al werd geadverteerd, zou al eerder zijn: op 10 en 11 april; over iets meer dan drie weken. Het BlueSaeas wordt eveneens door Bon Intenshon georganiseerd, in samenwerking met Mojo Concerts uit Nederland.

,,Evenementen waar grotere groepen mensen worden verwacht, worden door de World Health Organization en RIVM afgeraden omdat deze een verhoogd risico op verspreiding van het virus met zich mee kunnen brengen.” Het bestuur van Fundashon Bon Intenshon op Curaçao, alsmede IFFR en Mojo Concerts volgen dit beleid. Het volgende BlueSeas Festival zal plaatsvinden in het paasweekend van 2 en 3 april 2021.

,,Wij vinden het bijzonder jammer voor ons trouwe publiek, alle gasten, lokale bedrijven en voor de partners die met ons samenwerken, dat de festivals door deze onvoorziene omstandigheden niet kunnen plaatsvinden.”


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).