Van een onzer verslaggevers

Willemstad - Het bestuur van de Kamer van Koophandel en Nijverheid Curaçao is weer compleet na de verkiezingen van afgelopen woensdag. Jeanette Hooi-Bonet en Ralph Ottenheim zijn gekozen als de twee nieuwe vertegenwoordigers van het kleinbedrijf. kvkDaarmee is het bestuur voltallig met negen leden.

De voorzitter van de Kamer van Koophandel (KvK), Billy Jonckheer, zegt dat de opkomst voor de verkiezingen goed was en dat ‘honderden’ mensen hun stem hebben uitgebracht op de vijf kandidaten. Hooi-Bonet, bekend uit de hotelwereld, en Ottenheim (industrie) kregen de meeste stemmen om de twee vacante posities in te nemen. Voor de vrijgekomen plek als vertegenwoordiger van het grootbedrijf had alleen Bryan Irausquin, werkzaam in de financiële wereld, interesse. Hij werd voorafgaand aan de verkiezingen benoemd tot lid van de KvK.

In het bestuur vertegenwoordigen vijf leden de bedrijven met een kapitaal boven de 100.000 gulden (grootbedrijf) en vier leden het kleinbedrijf. Begin januari dit jaar werd Billy Jonckheer al herkozen tot KvK-voorzitter en Marco Cova tot vicevoorzitter. Ieder jaar treden daarnaast drie bestuursleden af die het bedrijfsleven vertegenwoordigen. Normaal gesproken zijn de verkiezingen voor de nieuwe leden in december. Dat de verkiezingen in plaats van eind 2019 pas in maart 2020 konden plaatsvinden had te maken met vertraging bij het aanstellen van verkiezingscommissie door de regering. De volgende verkiezing is zoals gebruikelijk in december, zegt Jonckheer.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).