Van een onzer verslaggeefsters

Willemstad - Minister Giselle Mc William (MAN) van Economische Ontwikkeling heeft een werkbezoek afgelegd bij Fundashon Marshe.

mcwilliammarshe3Namens de regering en onder toezicht van het ministerie van Economische Ontwikkeling (MEO) heeft de stichting de taak om alle marktgebouwen en -activiteiten in de binnenstad te beheren.

Tijdens haar bezoek is de minister uitvoerig bijgepraat over het functioneren van de markten en heeft de bewindsvrouw zelf kunnen zien hoe er te werk wordt gegaan en met welke uitdagingen de markten geconfronteerd worden. Roxanne de Leeuw, de directeur van Fundashon Marshe heeft de minister een uitgebreide uitleg gegeven van de werkzaamheden van de stichting en heeft ook stilgestaan bij het perspectief voor de ontwikkeling van de markten in de binnenstad.

Niet zo lang geleden is het gebouw van Plasa Bieu volledig gerenoveerd en nu treffen MEO en de stichting de nodige voorbereidingen om het Inrichtingsplan Marktgebouwen en -gebieden Binnenstad te implementeren. Dit plan is reeds aangenomen in de Raad van Ministers en behelst projecten om onder andere de Marshe Rondó (de ronde markt) te renoveren en deze een nieuw en modern concept te geven. Na de uitleg heeft de minister rondgelopen in Plasa Bieu en zelf ook een van de lekkernijen die daar te koop zijn aangeschaft.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).