Van een onzer verslaggevers

Willemstad - De meer dan 15 procent korting op de begroting van de internaten op Curaçao is teruggedraaid en met terugwerkende kracht wordt per eind maart het normale subsidiebedrag uitgekeerd.

F04 Bezuiniging internaten terugDat is het resultaat van een gesprek gisteren tussen de internaatdirecties en minister van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn Hensley Koeiman (MAN). Niet alleen de drie eerder in deze krant genoemde internaten werden gekort, ook Casa Manita en Kinderoorden Brakkeput.

In 2017 werd een korting ingevoerd van 5 procent en in 2018 van 15 procent. Het water zou de internaten tot aan de lippen komen te staan, als er nu nog eens bezuinigd zou moeten worden.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).