Studenten van de University of Curaçao (UoC) hebben gistermiddag een presentatie gegeven over het project ‘Digital Twin Living Lab’.

livinglabjeuDaarbij was ook minister-president Eugene Rhuggenaath aanwezig. In het living lab worden innovaties in de praktijk uitgetest door het uitvoeren van gezamenlijke praktijkonderzoeken. Zo zochten de studenten naar duurzame oplossingen voor onder andere energie, stedelijke ruimte en mobiliteit voor de lokale bevolking. Curaçao heeft vorig jaar in een overeenkomst met TNO (Nederlandse Organisatie voor Toegepast Natuurwetenschappelijk Onderzoek) vastgelegd om zich hiervoor gezamenlijk in te zetten, waar de UoC zich bij heeft aangesloten. De premier liet destijds weten veel kansen te zien in het living lab-systeem voor Curaçao.
Foto Jeu Olimpio


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.