Studenten van de University of Curaçao (UoC) hebben gistermiddag een presentatie gegeven over het project ‘Digital Twin Living Lab’.

livinglabjeuDaarbij was ook minister-president Eugene Rhuggenaath aanwezig. In het living lab worden innovaties in de praktijk uitgetest door het uitvoeren van gezamenlijke praktijkonderzoeken. Zo zochten de studenten naar duurzame oplossingen voor onder andere energie, stedelijke ruimte en mobiliteit voor de lokale bevolking. Curaçao heeft vorig jaar in een overeenkomst met TNO (Nederlandse Organisatie voor Toegepast Natuurwetenschappelijk Onderzoek) vastgelegd om zich hiervoor gezamenlijk in te zetten, waar de UoC zich bij heeft aangesloten. De premier liet destijds weten veel kansen te zien in het living lab-systeem voor Curaçao.
Foto Jeu Olimpio


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).