Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Ajax voetbalde gisteren voor het eerst met het logo van Curaçao prominent zichtbaar op de mouw van het shirt. Voor de wedstrijd tussen Ajax en Sparta begon, werd het partnership tussen de Curaçao Tourist Board (CTB) en Ajax officieel bevestigd tijdens een ceremonie waarbij onder anderen minister Giselle Mc William (MAN) van Economische Ontwikkeling en Ajax-directeur Edwin van der Sar aanwezig waren.

mcwilliamajax3Het partnership werd begin vorige week groots aangekondigd en zowel lokaal als internationaal door de media opgepakt. Volgens Mc William tekent dit het begin van een intensieve samenwerking waarin Curaçao zich als veelzijdige bestemming zal profileren richting de miljoenen Ajax-fans in Nederland en over de hele wereld. Ajax heeft 42 miljoen fans in Europa, 20 miljoen fans in Noord-Amerika en 16 miljoen fans in Zuid-Amerika.
Maar het logo op de mouw van het shirt van de Ajacieden is niet de enige manier waarop Curaçao gepromoot zal worden. Het eiland wordt ook in spots op de grote schermen in de Johan Cruijff ArenA getoond en ook komt het logo op de ‘interviewborden’ achter de spelers die door verschillende media worden geïnterviewd. ,,Ook het enorme internationale bereik van de mediakanalen van Ajax, zoals de miljoenen volgers op de verschillende social media, zal gebruikt worden om potentiële bezoekers kennis te laten maken met de vele redenen om Curaçao te kiezen als vakantiebestemming”, aldus Mc William in een persbericht.
Zoals eerder aangekondigd zullen zowel het team van Ajax 1 als de ‘Ajax Legends’, een team van beroemde Ajax-spelers uit het verleden, Curaçao gedurende het partnership bezoeken om kennis te maken met de gastvrijheid en de veelzijdigheid van het eiland. De teams zullen tijdens hun bezoek bovendien deelnemen aan promotionele evenementen. Bovendien wordt er naast de wereldwijde exposure ter promotie van Curaçao binnen het partnership ook gesproken over verdere sportieve samenwerking tussen het eiland en Ajax. Dit past in de overall strategie van Curaçao om de positie als sportieve hub in de regio te versterken en ruimte te maken voor eigen sportief talent, zoals ook in de samenwerking met de Amerikaanse Major League Baseball (MLB) wordt gedaan”, zo geeft de minister aan. ,,Toerisme is een belangrijke pijler van de economische ontwikkeling van Curaçao. Om het toerisme de komende jaren nog verder te laten groeien in de verschillende markten is CTB altijd op zoek naar nieuwe manieren om de naamsbekendheid van Curaçao te vergroten en zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met Curaçao als aantrekkelijke vakantiebestemming. Een samenwerking met een wereldwijd merk als Ajax en het enorme bereik en de mediawaarde die dit partnership genereert is een grote stap in de economische ontwikkeling van Curaçao.”


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).